ABD merkezli otomotiv üreticisi Jeep, ilk yüzde yüz elektrikli otomobilinin tasarımını ve özelliklerini yayınladı. 2023 yılının ilk çeyreğinde Büyük Britanya'ya gelmesi beklenen Jeep Avenger,  400 km menzilke sahip olacak ve Vauxhall Mokka-e ve Peugeot e2008 ile aynı temeller üzerine inşa edilecek.Stellantis'in Polonya, Tychy'deki fabrikasında üretilecek olan Avenger modelinini uzunluğu ise 4000 mm den az.

Avrupa'da her satılan beş araçtan birini oluşturan B-SUV segmentinde rekabeti arttıracak olan Jeep, gelecek yıl için iddalı tasarımlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.Avenger modelinin dikkat çeken özellikleri arasında 400 km lik menzil ile birlikte 54 kWh 'lık bir pil grubu bandırıyor olmasıdır. Daha çok şehir içindeki ihtiyaçları karşılaması beklenen Jeep Avenger, pil testlerinin 1,6 milyon kez gerçekleştirdiğini idda etmektedir.

Araç içerisinde bulunan 54 kWh'lık pil paketi koltuk ve orta gövdenin altına yerleştirilmiş durumda. Bu da koltukların bir miktar yüksek olması beklentesini de ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca pilleri patlama ve yanma riskine karşı Jeep, bir koruma tabanı da oluşturduğunu söylemlerinde ifade etmektedir.

Emotors tarafından geliştirilen elektrik motoru 156 bhp ve 260 nm tork üretimine sahiptir. Araç dört çekiş bekleyenleri her ne kadar hüsrana uğratsa da sadece ön çekiş olarak satışa çıkması beklenmektedir. En azından yapılan açılamalar bu yönde.Lansman modelleri, Jeep'in Avenger'a daha zorlu arazilerin üstesinden gelmek için araçlar sağlayan Selec-Terrain ve Yokuş İniş Kontrol sistemi ile donatılmış olarak gelecek.

2023'ün ilk çeyreği merakla beklenirken B-SUV segmentinde yaşanan heyecan ve rekabet oldukça yükseklere tırmanacak gibi. İlerleyen dönemlerde canlı lansmanların yapılması ile birlikte daha fazla iç detay ve tasarım detaylarına hep beraber değineceğiz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!