Jaguar Land Rover ve Wolfspeed slikon vadisinde ortaklık kuruyor. Elektrikli otomobillerde menzil mesafesini uzatmak, motorun aktardığı güç oranından daha fazla verim sağlamak ve yarı iletken malzeme tedariği için iki marka bir araya geliyor.

Jaguar Land Rover, açıklamış oldukları Reimagine stratejisi kapsamında, 2039 yılına kadar tüm ürünlerinde ve tedariklerinde sıfır emisyon hedefine ulaşmak için dönüşüm içine girmeye başlıyor. Wolfspeed markasının gelişmiş Silisyum Karbür teknolojisi, özellikle araçların doğru akımı alternatif akıma çeviren invertöründe kullanılacak. Ayrıca aküden elektrik motorlarına güç aktarımını iyileştirerek geliştirecek.Wolfspeed ortaklığında geliştirilen ilk Range Rover araçları 2024'ten itibaren, yeni %100 elektrikli Jaguar ise 2025 yılında satış mağazalarında yer alacak.

Jaguar'ın elektrikli dönüşümde imzaladığı anlaşmalardan ilki bu değil. Şubat 2022'de Jaguar Land Rover, NVIDIA ile yeni nesil için yazılım tanımlı, gelişmiş otomatik sürüş sistemlerine odaklanan bir anlaşma daha gerçekleştirmişti. Bu anlaşmanın çıktılarını da yine 2025 yılında göreceğimizden bahsedilmişti. Görülen o ki 2025 yılında Jaguar'ın piyasaya süreceği elektrikli otomobil devrim niteliğinde olacak.

Jaguar Land Rover CEO'su Thierry Bolloré yaptığı açıklamalarda: “Son beş sezondur Jaguar TCS Racing ekibiyle işbirliği yapan yabancılar değiliz. Bunu Reimagine stratejimizin bir parçası olarak stratejik bir ortaklığa dönüştürerek, Wolfspeed'in gelişmiş Silisyum Karbür teknolojisini yeni nesil elektrikli araçlarımıza entegre ederek müşterilerimize daha geniş menzil ve performans yetenekleri sunabiliriz.”

Wolfspeed Ne Üzerine Çalışıyor

Jaguar Modelleri markası otomobil dünyasını takip eden birçok kullanıcı hafızasında yer edinmiştir. Peki kim bu Wolfspeed ? Wolfspeed'in uzman olduğu alan 400V'dan 800V'a kadar tüm voltaj spektrumunda elektrikli tahrik sistemlerine güç sağlıyor. Nisan 2022'de dünyanın en büyük 200 mm Silisyum Karbür üretim tesisi olarak açılan, Wolfspeed'in Marcy, New York'taki Mohawk Valley Fab'da üretilecek. Bu devasa teknolojik donanımlara sahip tesis, Wolfspeed'in dünya çapında elektrikli otomobil üretimi ve diğer ileri teknoloji sektörlerine yönelik artan talebi karşılayacak olan Silisyum Karbür teknolojilerinin kapasitesini önemli ölçüde genişletiyor.

Silisyum Karbür yarı iletken bir maddedir. Bu yarı iletken madde elektrikli otomobillerde en çok ihtiyaç duyulan maddelerden biri olduğu için arz ve talepte artış yaşanması beklenmektedir. 2035 yılında gelecek olan içten yanmalı motor yasağını fark eden şirket yeni fabrika kurarak bu alanda oluşacak ihtiyacı karşılamak istemektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!