Elektrikli Araç üreticisi TESLA son günlerde yönünü farklı bir alana çevirdi . İnsansı Robotlar. Birçok projesini ileri bir tarihe erteleyen TESLA İnsan görünümünde olan robotların geliştirilmesi ve üretilmesini öne çekmiş durumda.

TESLA bu insansı robot programı için web sitesinde iş ilanı bile açtı. Yapılan açıklamada “Tekrarlayan ve sıkıcı görevleri otomatikleştirmek için uygun ölçekte insansı iki ayaklı robotlar oluşturma yolunda. Tesla Bot'un çekirdeğini oluşturan hareket planlama yığını, gerçek dünya üretim uygulamalarına dağıtımlarıyla sonuçlanan hareket planlama ve navigasyon için son teknoloji algoritmalar üzerinde çalışmak için eşsiz bir fırsat sunar. Hareket planlama yazılım mühendislerimiz, bu yığını başlangıçtan dağıtıma kadar geliştirir ve sahiplenir. En önemlisi, çalışmalarınızın defalarca fabrikalarımızda binlerce İnsansı Robota gönderildiğini ve onlar tarafından kullanıldığını göreceksiniz.” Dendi.

30 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan TESLA AI Gününde bu robotlardan en az birinin prototipinin görücüye çıkacağı düşünülmektedir. Her ne kadar birçok ima da bulunulsa da resmi olarak bir bilgi hala ortada yok. Asıl tarihi 19 Ağustos olan AI günlerinin Eylül sonuna ertelenme sebebinin ise bu insansı robot olduğu konuşulmaktadır. Şimdi gözler tamamiye 30 Eylül tarihine çevrilmiş durumda. Tesla hisseleri düzeltme hareketi içerisinde yer alırken 30 eylülde oluşabilecek büyük açıklamalar ve gösterimler hisselerde sert yükselişler veya düşüşler gerçekleştirebilir.

Önce Fabrika Sonra Evlerde

İnsansı robotlar öncelikle Tesla fabrikalarında aktif olarak çalışması beklenmektedir. Daha sonra ise insanların yapmasının zor ve tehlikeli olduğu işlerde , mutfakta çalışması beklenmektedir. Elon Musk'ın yapmış olduğu açıklamalarda robotların insanlar kadar güçlü olmayacağını sadece insanların hayatlarını kolaylaştıracak sıkıcı işlerde kullanılacağından bahsetti. 1,72 cm boyunda 57 kilogram ağırılında olması beklenen robot saatte 8km hız ile de ilereyebilecek. Burada Tesla araçlarında kullanılan sensörlerin BOT'lar üzerinde kullanıldığını belirtmek isteriz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!