Avrupa ve Amerika'da elektrikli araç sahipleri her geçen gün artmaya devam ederken elektrikli otomobil şarj cihazları fiyatlarında da zam hareketleri gözlemlendi.Enflasyon , Rusya ve Ukranya savaşı derken bir yerden başka bir yere gitmek her geçen gün daha fazla maliyetli olmaya başladı. Pandemi sonrası yükselen benzin fiyatları ve elektrik fiyatları sonrası insanlar daha az yolculuk yapmaya başladığı bu dönemde çeşitli yöntemler ile çareler aranmaya başlandı.

Elektrikli araç sürücüleri için 2021 yılının ikinci çeyreği itibari ile elektrik fiyatlarındaki artış dikkat edici. Sadece Estonya ülkesine baktığımız zaman %50 oranında bir artış söz konusu. Ayrıca İngiltere elektrikli araçlar kurumunun yaptığı son açıklamada şarj istasyonlarındaki elektrik fiyatlarının son dokuz ay içerisinde %21 oranında arttığını ifade etti. Artık elektrikli araçları evde veya şarj cihazında şarj etmek lüks noktasına gelmiş durumda.

Fakat İngiltere'de şarj noktalarının evlerdeki prizlerden daha pahallı olması da enteresan bir durum. Vergilendirilme sistemi sebebi ile evde yapılan araç şarjının %20 daha tasarruflu olduğu belirlendi. Artık insanlar öyle bir noktaya geldiki evdeki prizlerini kiralıyor.

 

"Şarj cihazımı paylaşarak komşularımın elektrikli arabalara geçmesine yardımcı olabilirsem, bunu yapmaktan mutluluk duyarım."

İngiltere'de Evdeki Prizler Kiraya Verildi !

Şarj şirketleri evlerinde şarj imkanı bulunmayan insanlar için bir topluluk oluşturdu ve şarj cihazı bulanan insanlar ile bir araya gelmelerini ve paylaşım yapmaları gerektiği belirtildi. Belli bir ücret karşılığında komşunuzdan gidip ödünç şarj kablosunu kullanarak araçlarınızı şarj edebilirsiniz. JustPark şirketi yapmış olduğu platform ile insanları bir araya getirerek araçlarını şarj etmelerinin önünü açtı. Bu şekilde size en yakın komşunuzun prizini kullanarak araçlarınızı kolay bir şekilde şarj edebileceksiniz. JustPark şirketinin yapmış olduğu açıklamada %77 oranında bir rezervasyon talebinin olduğu belirtildi.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!