Hyundai, 9 Kasım'da İngiltere'de Ioniq 6 içinön siparişleri toplamaya başlayacak. Ioniq 6'nın başlangıç fiyatı ise 60,000 $ olması bekleniyor. Ioniq 6 tasarım olarak oldukça farklı gözüküyor ve hiç bir elektrikli otomobil ile benzerliği bulunmayacak seviyede farklı bir otomobil. Hyundai, First Edition'ı dört renk seçeneğiyle satışa çıkaracak.Mavi, Beyaz, Metalik gri ve mat gold renkleri ile İngiltere sokaklarına çıkmaya hazır.

Elektrikli otomobilin dış tasarımı tamamlamak için 20 inçlik jantlar mat siyah renk grubu ile satışa çıkacak. Ayrıca arka tamponun altı, yan aynalar, ön ve arka alt spoyler ve yan marşpiyeler gibi çok sayıda parlak siyah gözlere hitap etmeye devam edecek. Otomobilin dış tasarımda siyah mat renk vurguları devam ederken iç dizaynda da mat renkler bizleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Elektirkli otomobilin ön ve arka koltuklarında mat siyah deri renkler hakim olacak. Paspalarda kullanılan mat detaylar da cabası.

Hyundai Ioniq 6 Teknik Özellikleri

Giriş modeli olan First Edition Ioniq 6 , 350 kW'a kadar DC hızlı şarjı destekleyen 77,4 kWh 800V pil paketi ile birlikte satışa çıkacak. Çift motorlu dört çekiş sistemi 325 HP (239 kW) ve 605 Nm gibi yüksek bir tork değerine sahip. - 0'dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 5,1. Ayrıca fabrika verilerine göre Ioniq 6 515 kilometrelik bir menzile sahip olacak. Ayrıca elektrikli otomobil 18 dakika gibi kısa sürede %80 oranında hızlı şarj olabilecek.

Hyundai, İngiltere pazarı için kaç adet Ioniq 6 üreteceğini şuan belirlemedi. Fakattüm Avrupa için sadece 2500 adet otomobil üreteceğini bir önceki açıklamalarda belirtmişlerdi.Sayının az olması sebebi ile almayı düşünen müşterilerin ön sipariş talebi oluşturması şart. Diyelim ki sipariş oluşturdunuz fakat aracın ne zaman sizlere ulaşacağı ise şuan soru işareti.Tahmini olarak alınan bilgilere göre ise sipariş eden kullanıcılara 2023 Ocak ayında teslimatların yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!