e:Ny1 ile Honda, elektrikli otomobil modellerini arttırmaya devam ediyor. Yeni elektrikli model, küçük otomobil Honda e'den sonra markanın ikinci yüzde yüz elektrikli otomobili. Japonlara üreticilere göre piyasada artış gösteren SUV talebini karşılamak için üretilen ilk Honda SUV modeli.

4,39 metre uzunluğundaki e:Ny1 tanıtımı bugün gerçekleşti. Ön taraftaki beyaz Honda logosu, jant kapakları ve direksiyon simidi ile Honda'nın yeni "elektrikli tasarım kimliğini" ilk kez tanıtım yapıldı. Markanın gelecekteki tüm elektrikli araçlarını karakterize edecek premium görünüm, bagaj kapağındaki yeni bir Honda logosu da dikkat çekmeyi başarıyor.

Honda e:Ny1 Motor, Pil ve Diğer Detaylar

honda eny1Honda, elektrikli motor bütününü başarılı bir mamiri ile düzenlemesi ile , e:Ny1'in iç mekanda "olağanüstü miktarda fazla hareket alanı" veüksek düzeyde konfor sunduğunu gelen bilgiler arasında. Yeniden tasarlanan orta konsol, kolayca ulaşılabilen ekran, çok sayıda saklama ve depolama alanı, kablosuz şarj yuvasıyla teknolojinin son noktasında. Ayrıca  ön panel haricinde geniş 15,1 inçlik dokunmatik ekranıyla hem bilgi gösterimi hem de eğlence ekranı olarak büyük bir alan ayrılmıştır.

e:Ny1 modeli, Honda'nın yeni e:N Mimarisi F'ye uzanmaktadır. Son derece sağlam ve güvenilir bir şase yapısına, alçak bir ağırlık merkezine ve dikkatle kontrol edilen gövde altı aerodinamiğine sahip özel bir ön motor platformu araca yerleştirilmiştir. Honda mühendisleri, her üç faktör de "sürüş keyfi ve güven dolu" bir sürüş deneyimini otomobili satın alacak sürücülere sağlamaktadır.,

eny1-ic-mekan

Japon mühendislere göre, platforma bir elektrik motoru ve bir dişli kutusundan oluşan güçlü ve hafif bir tahrik ünitesi entegre edilmiştir. Elektrik motorundan 150 kW/204 hp maksimum çıkış ve 310 Nm tork üretilmektedir. Ayrıca gelişmiş hızlanma ve frenleme için tasarlanmıştır. Japon mühendislerin yapmış olduğu testlere göre ise, 0'dan 100 km/s'e hızlanma 7,6 saniyede ulaşmaktadır ve otomobilin gerçekleştirebileceği azami hız ise 160 km/s.

e:Ny1'in koltuklarının hemen altında, WLTP standardına göre 412 kilometre menzil sağlayan ve hızlı şarj cihazları ile 45 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olan 68,8 kWh'lik bir lityum-iyon pil bulunuyor. Fabirka testlerine göre elektrik tüketimi, 100 kilometrede toplam 18,2 kWh olarak açıklanmıştır.

Bataryalı elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen yeni şasi, iyileştirilmiş burulma sağlamlığı sağlar. Belirleyici faktör, gövdenin (ağırlıkça) yüzde 47'sinde kullanılan yüksek dayanımlı çelik kullanılmasıdır. Yeni platform ve aktarma organları ile birlikte şasi, yeni elektrikli otomobilin dinamik performansından, konforundan ve yüksek kaliteli sürüş deneyiminden sorumludur.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!