Yeni Honda e:Ny1, 47.590 €'dan başlayan fiyatlarla Avrupa pazarında satışlara başladı. Ayrıca Japonya'dan kompakt elektrikli SUV siparişleri artık mümkün. e:Ny1, Honda'nın  Avrupa'daki en yeni tamamen elektrikli aracıdır ve yeni e:N Architecture F önden çekişli platformu temel alan ilk elektrikli otomobil olma özelliğine de sahiptir.

4,39 metre uzunluğundaki e:Ny1, maksimum 150 kW/204 hp çıkış ve 310 Nm tork üreten bir elektrik motoru ve bir şanzımandan oluşan bir elektrik ünitesi tarafından çalıştırılır. Fabrika spesifikasyonuna göre, 0'dan 100 km/s'e hızlanması 7,6 saniye sürüyor ve maksimum 160 km/s hıza ulaşabilmektedir.

e:Ny1'in otomobilinin altında, WLTP standardına göre 412 kilometre menzil sağlayan 68,8 kWh'lik bir lityum iyon pil grubu bulunuyor. Doğru akım hızlı şarj işlevi (DC), 45 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar yeniden şarj etmeye imkan tanıyor. Tüketim ise 100 kilometrede toplam 18,2 kWh olarak belirlenmiştir.

Honda e:Ny1 İç Detaylar

e:Ny1'in standart özellikleri arasında deri döşemeli sekiz yönlü elektrikli sürücü koltuğu, sürücü ve ön yolcu için ısıtmalı koltuk, otomatik kararan iç aynalar, çift bölgeli klima kontrolü, akıllı telefonlar için kablosuz şarj istasyonu, çoklu USB bağlantı noktaları bulunur. , anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı dış aynalar, sıralı göstergeler ve arka camlar için karartılmış gizlilik camı.

Ayrıca araçta, birlikte sürüş ve bilgi eğlence işlevlerine erişim sağlayan 15,1 inç merkezi dokunmatik ekran ve 10,2 inç dijital gösterge ekranı bulunur. Bu, enerji tüketimi ve şarj durumu gibi gelişmiş e-araba bilgilerinin görüntülenmesini içerir. Akıllı telefonlar, Android Auto ve kablosuz Apple CarPlay aracılığıyla yerleşik sisteme bağlanabilir.

İlk kez sahip olanlar için ücretsiz olan "My Honda+" uygulamasının bağlantı paketi ile akıllı telefon üzerinden klima kontrolü ve şarj süreleri planlanabiliyor.
Sürücünün ve en fazla beş kişinin
uygulama aracılığıyla aracı kilitlemek, kilidini açmak ve çalıştırmak için kullanabileceği dijital anahtar ilk yıl için ücretsizdir. Dijital arıza hizmeti sunan "Güvenlik ve Yolculuk" paketi de ilk yıl kapsamındadır. "Geo Fence" teknolojisi, aracın izinsiz hareket etmesi veya önceden tanımlanmış bir alandan ayrılması durumunda sahibini bilgilendirir.

"Honda Sensing" güvenlik teknolojisi paketi, e:Ny1'in tüm modellerinde standarttır. Sürücü destek sistemleri arasında bir çarpışma uyarı sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve trafik sıkışıklığı asistanına sahip uyarlanabilir hız sabitleyici bulunur.

Honda e:Ny1'in ilk teslimatlarının Ekim ayında yapılması bekleniyor. Elektrikli otomobil , federal hükümetin 4500 Euro'luk payından ve 2677,50 Euro'luk (brüt) üretici payından oluşan mevcut "çevresel ikramiye" fonuna göre uygundur .

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!