Amerikan oto kiralama şirketi Hertz ile Britanyalı enerji şirketi BP ortaklığında Kuzey Amerika'da büyük bir elektirkli araç şarj ağı kurmak için güçlerini birleştiriyor.

İki dev şirket , oluşturacağı yeni şarj ağının adını BP Pulse olarak belirlemiş durumda. Elektrikli otomobillerin kullanımını desteklemek ve çağa ayak uydurmak isteyen BP elektrik alanında da büyük adımlar atmak için Hertz ile güçlerini birleştirdi. BP ve Hertz, Hertz'in Kuzey Amerika'da BP Pulse'un elektrikli araç şarj merkezleri kurmasını ve yönlendirmesi için uygun kanuni alan oluşturmaya hazır olduklarını açıkladı. Ayrıca bu ortaklığın sadece bir enerji istasyonu proje olmadığı araç kiralama ve rezervazsyon işlemlerinde de birliktelik olacağı vurgulandı.

Şimdilik bu proje için ne kadarlık bir kaynak ayrıldığı ve kaç adet istasyon kurulacağı gizliliğini korumaktadır. Fakat Amerikan Devlet Başkanı Biden yaptığı son açıklamada Amerika sınırları içerisinde 2030 yılında kadar toplam 500.000 adet şarj istasyonu kurulması için destek paketi açıkladı. Bu pakette toplam verilecek destek miktarı ise tam olarak 900 milyon amerikan doları. Hertz'de bu pastadan pay alarak devlet desteği ile BP ortaklığında büyük kuzey Amerika elektrkli şarj istasyonu ağını kurmak istemektedir.

Hertz CEO'su Stephen Scherr yapmış olduğu açıklamada " Hertz, Kuzey Amerika'daki en büyük elektrikli araç kiralama filosuna yatırım yaparak ve şarj istasyonlarının kullanım alanlarını arttırarak elektrifikasyonun benimsenmesini hızlandırıyor” dedi.

Hertz ile İlgili Bilmemiz Gerekenler

Hertz Amerika'nın ern büyük araba kiralama şirketlerinin başında gelmektedir. Bir çok dizel ve benzinli araç bulunduran Hertz istikametin ve taleplerin elektrikli otomobillere doğru yöneldiğinin farkına  vardı. Bu noktada geçen yıl Tesla'dan 100 bin araç satın alma talebi oluşturduğunu belirtmek bu amaç için yeterli sanırım. Bu elektrkli araçları alıp kiralayacak olan Hertz şarj sorunu da kendi gidermek istiyor. Bu noktada hem kiraladığı araçtan belli bir kazanç sağlayacak hem de araçların elektrik ihtiyaçlarını kendi istasyonlarından sağlanmasını sağlayarak ayrı bir ek gelir elde edecek. Bir taşla iki kuş vurma deyiminin örneği.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!