Amerikan otomobil şirketi Ford, Pazartesi günü yeni Ford E-Tourneo Courier modelini tanıttı. Elektrikli Courier için gelen bilgiler şimdilik şöyle.

Ford E-Tourneo Courier, Avrupa pazarına 2024 yılında girmesi beklenen tamamen elektrikli aksanlardan oluşan bir otomobildir. 

elektrikli courier

Ford'un 2014 yılında piyasaya sürdüğü küçük bir vanın (bazen Transit Courier olarak da bilinir) ikinci neslidir, ancak ilk olarak bir elektrikli araba olarak piyasaya çıkıyor. Benzinli versiyonları hala piyasada var olmaya devam edecek (biraz daha erken satışa sunulacaklar), Ancak bu tür bir aracın elektrikli olarak en mantıklı seçenek olduğu düşünülüyor. E-Tourneo Courier'ın 134 beygir gücündeki elektrik motoru, muhtemelen daha düzgün bir hareket ve daha iyi sürüş özellikleri sunarak, 1.0 litrelik turbo-3 benzinli motordan biraz daha fazla güç sunmaktadır.

Ford'un basın mensupları, beş koltuklu E-Tourneo Courier'ı "çok yönlü bir aktivite aracı" olarak adlandırıyor ve geleneksel bir van'dan daha çok, SUV tarzı tasarıma sahip olduğunu dile getiriyorlar. Yaklaşık olarak 4,16 metre uzunluğunda, Amerikan standartlarına göre çok küçük bir araç olsa da, Kia Soul veya Hyundai Kona gibi modellerle oldukça rekabet edebilir durumudadır. 

Ford, pil özelliklerini veya menzil tahminlerini açıklamadı. Ancak 11 kW AC şarj ve 100 kW DC hızlı şarjın mevcut olacağını belirtti. Bu da %10-100 arası şarj için 5.7 saat ve %10-80 arası şarj için ise 35 dakikadan kısa bir sürede tamamlanacağı anlamına gelmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!