Fiat, şehir içinde kullanıma uygun mini elektrkli otomobili Topolino'yu duyurdu. Avrupa'daki diğer otomobil şirketlerinin elektrikli arabalara başlayan ilgisine Fiat da katıldı ve şehir içinde kullanıma uygun modelinin  fotoğrafını yayınladı.

İlerleyen günlerde tüm özellikleri tanıtılacak olan küçük elektrikli araba Topolino, Fiat'ın daha önce 500 microcar'ın en son neslinden oluşan elektrikli otomobil mimarisinin üzerine eklenmiş durumda.topolino

Peki Topolino ne demek? Elektrikli otomobilin İsmi "Bebek Fare" demek. Ufak ve seri olmasından dolayı isim tercihi bu yönde oldu.

Fiat yetkilileri, "Yeni Topolino, Dolce Vita'yı ve Fiat'ın İtalyan ruhunu mükemmel bir şekilde temsil ediyor" açıklamasında bulundu. “Yüzünüzü gülümsetmek için tasarlanmış bir otomobil olan Topolino, şehrin sokaklarına neşe, iyimserlik ve eğlence dolu yeni bir bakış açısı getiriyor. Yeni dört tekerlekli araç, en genç müşteriler, aileler ve şehir tutkunları dahil olmak üzere geniş bir kitle için tasarlanmış yeni bir elektrikli mobilite cihazıdır.”

Topolino'nun hangi ülkelerde satışa sunulacağı şuan net değil. Türkiye'de Citroen Ami'ye olan ilgiye baktığımız zaman Fiat bu pazarı değerlendirebilir. Şuan net bir pazardan bahsedersek aracın üretildiği ülke olan İtalya pazarına sunulacak olmasıdır.

Teknik veriler açısından Fiat Topolino, Citroën ve Opel'in ürettiği küçük elektrikli otomobil özellikleri ile benzerlik göstermesi beklenmektedir. Her iki modelin de elektrik motorunun güç çıkışı 6 kW/8 hp'dir. Örneğin hızlandırmak için maksimum güç 9 kW/12 hp'dir. Menzil, WLTP standardına göre 75 kilometredir ve 45 km/s hıza kadar azami hızı bulunmaktadır. 5,5 kWh pil, standart bir ev prizi kullanılarak yaklaşık dört saatte şarj edilebilir.

Topolino fiyatı açıklamasa da 10 bin Euro civarında olması bekleniyor.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!