İtalyan lüks spor otomobili markası Ferrari , ilk elektrikli otomobilini 2025 yılında piyasaya sürmeyi hedeflemektedir. Ferrari CEO'su Benedetto Vigna İtalya'da gazeteciler ile yaptığı konuşmadan bazı süpriz sonuçlar çıktı.

Ferrari, Dünya'da ki konvansiyonel araçlarının artık bir devrim ile elektrikli otomobillere döndüğünün farkında. Çağa ayak uydurmak ve nokia gibi yenileşen Dünya'dan geride kalmamak için elektrikli araç dünyasına girmeyi hedeflemektedir. 2025 yılında İtalyan markası ilk ve tamamen elektrikli süper lüks otomobilini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ferrari Ceo'su Vigna gazetecilere vermiş olduğu bilgilerde " Ferrari gelecek demektir. Burada en çok çaba sarf ettiğimiz durum ise Ferrari'nin ruhunu bu dönüşüm sürecinde korumak."

Ferrari araç pillerinde de bu yıl başlarında garip bir patent başvurusunda bulunmuştu. Araç pilleri diğer normal araçlarda aracın alt tabakasının hemen üstüne yerleştirilir. Ferrari bu konuda farklı bir çalışma gerçekleştirip patentini de almıştı. Ferrari tüm pilleri paketlere ayırmak istiyor. Yolcu kabinin altında ince bir pil paketi bulunacak. Ama asıl gücü sağlayacak büyük pil paketleri de elektrikli otomobilin arkasında kalacak. Şuan lık sadece beyinlerde düşünülen bir olgu bu. İlerleyen dönemlerde Ferrari bu patenti nasıl kullanmış daha net bir şekilde göreceğiz.

Ferrari'nin Elektrikli Araba Hedefi

Ferrari için 2025 yılında piyasaya girecek olan elektrikli otomobili sadece bir başlangıç. Vizyonlarında 2030 yılına kadar konvansiyonel araç modellerini genel pastada %20 oranına kadar düşüreceklerini açıkladılar. Kalan pastada ise %40 oranında tamamen elektrikli otomobiller olurken diğer %40 pasta dilimini de hibrit araçlar tamamlayacak. Sıfır emisyon ve teknolojiyi yakala parolası ile yola çıkan Ferrari bu alanda geri kalmak istemediğini net bir şekilde göstermiş durumda.

Dev otomobil markalarının piyasaya erkenden giriş yapması Ferrari için bir dezavantaj olarak gözükebilir. Ama Ferrari ve İtalyan tasarımcılarının nasıl bir ürün ortaya koyup bu durumu avantaja çevirecekleri şuan için merak konusu.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!