Citroën, engelli vatandaşlar için araç dönüştürme uzmanı PIMAS ile işbirliği içinde geliştirilen bir proje olan "Herkes için Ami" konseptini sunuyor.

Prototip, özellikle tekerlekli sandalye kullanıcıları olmak üzere en az bir alt uzvunu artık kullanamayan engelli kişiler için tasarlanmıştır. Arttırılmış kapı açılma açısı, tekerlekli sandalyeden koltuğa aktarma cihazları (tahta ve kayışlar), gaz ve fren için mekanik ve manuel kontroller, direksiyon simidinde sürüşü kolaylaştıran bir düğme, arabayı taşımak için bir çözüm gibi geliştirmeleri içerir. Kabin içinde veya dışında tekerlekli sandalye.citroen ami engelli

Şirket, "'Herkes için Ami' ile Citroën, ehliyet gerektirmeyen uygun fiyatlı bir elektrikli mobilite çözümü ile bağımsızlığını kaybedenlere bağımsızlıklarını geri veriyor" dedi. "'Herkes için Ami', öngörülemeyen programları ve erişilebilirliği ile bir refakatçiye bağımlı olmadan veya toplu taşımayı kullanmadan aktif bir yaşam sürmenin ve sosyal olarak bütünleşmenin kolay bir yolunu sunuyor."

Citroën'e göre dünya nüfusunun yüzde biri bacaklarını kullanamıyor ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumda. Geliştiriciler, Ami for All'un "ehliyetleri olmasa bile 14 yaşından itibaren etrafta dolaşabilmelerine olanak tanıyan güvenli, konforlu, kompakt ve manevra kabiliyeti yüksek bir çözüm" olduğunu açıklıyor.

Citroën'e göre Ami for All'ın engelli insanlar için uyarlamaları standartlaştırılmıştır ve kurulumu kolaydır. Bu ülkedeki en küçük araç, Citroën'in kardeş şirketi Opel tarafından 7990 Euro'dan başlayan fiyatlarla Rocks Electric olarak sunuluyor . Ayrıca bir "Rocks Electric for All" olup olmayacağı henüz belli değil.

Fiat ayrıca yakın zamanda Ami'nin bir varyantını da sundu . Stellantis Group'un pille çalışan üç hafif aracının teknolojisi aynıdır: elektrik motorunun sürekli çıkışı 6 kW/8 bg'dir. Örneğin hızlandırmak için maksimum güç 9 kW/12 hp'dir. Menzil, WLTP standardına göre 75 kilometredir ve 45 km/s hıza kadar kapsanabilir. 5,5 kWh pil, bir ev prizi aracılığıyla yaklaşık dört saatte şarj edilebilir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!