Tesla, orta sınıf segmentinde yeni bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor. Tesla markasının gelecekteki en küçük ve en ucuz modeli olacak olan Kompakt Tesla hakkında kesin bir bilgi olmasa da, dışarıya sızdırılan veriler bulunuyor. Tesla, ayrıca diğer yeni elektrikli araçlar üzerinde de çalışmalarını AR-GE merkezinde sürdürüyor.

kompakt tesla

Elektrikli araba şirketi Tesla, yeni bir "kompakt" elektrikli araç geliştiriyor. Bu aracın iki kişilik minimal bir araç olmayacağını belirtelim.Sadece diğer Tesla modellerine göre daha kompakt bir yapıya sahip olacak. Bu elektrikli otomobilin pil kapasitesi ise 53 kilovat saat (kWh) olacak ve daha ucuz ve dayanıklı olan lityum demir fosfat (LFP) teknolojisi kullanılacak. Bu yeni pil teknolojisi, otomobilin tek şarjla 400 ila 500 kilometre menzile çıkabileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre Tesla'nın giriş seviyesi yani en ucuz elektrikli otomobili bu olacak. Üretim miktarı olarak yılda bir milyon adet şuan hedeflenen sayı. İlgi artarsa özellikle de fiyat uygun olursa bu sayı artış gösterebilir. 

Geçtiğimiz ay CEO Elon Musk bu modelin tasarımının planlandığını dile getirmişti. Aslında burada Elon Musk'ın hedefi maddi durumu Model X veya Model Y almaya yetmeyen kullanıcıları da Tesla sahibi yapmak. Bunun içinde üretilecek kompakt Tesla neredeyse bu otomobillerin yarı fiyatına satılması bekleniyor.

tesla otobus ve mınıbus modeller

Tesla Minibüs ve Otobüs Üretimine Başlayacak

Tesla, "kompakt" elektrikli aracın yanı sıra, henüz resmi olarak açıklanmayan diğer modelleri de içeren bir master planı hazırlıyor. Bu plan kapsamında, bir teslimat minibüsü,minibüs modelleri ve bir de otobüs geliştirilmesi planlanıyor. İlk elektrikli araçlar için 100 kWh'lik pil kullanılırken, e-otobüs için 300 kWh'lik bir pil takımı düşünülüyor. Bu modellerin ve taşınacak yüklerin beklenen ağırlığı göz önüne alındığında, bir mesafe tahmini şuan için yapılamıyor.

Tesla'nın "kompakt" aracı 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor, ancak teslimat minibüsü, yolcu taşıyıcı serisi ve otobüs için henüz net bir tarih belirtilmiş değil. Tesla anlaşılan tüm otomobil piyasasını tekelleştirmek istiyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!