En küçük ve üstü açık elektrikli araba olan Wuling Mini 2021 yılında elektrikli araç fuarında ilk kez görücüye çıkmıştı. Beklenen bir buçuk yılın ardından artık Wuling Mini 14,000 $ fiyatı ile satış noktalarında yerini almış durumda.

Elektrikli araba üretici olsan Çin menşeili SAIC-GM- Wuling mini konseptinin üçüncü kardeşi olan Wuling Mini'yi tanıttı. Aracın uzunluğu üç metreden kısa ve üstü açılıar olması tüm araç sahiplerinin dikkatini çeken önemli detalardan bir kaçı oldu. 40 HP motor gücüne sahip olan Wuling Mini 100km/s 'ye ulaşabilmektedir. 

26,5 kWh pil bataryası ile boyu kadar küçük olmadığı ve 280km'lik menzili ile tam bir şehir içi aracı olduğunu kanıtlar niteliktedir. 0'dan 50km/s hıza ulaşması bu küçük fındık faresinin sadece  8 saniye sürmektedir. Konsept br araç olarak tasarlanan Wuling Mini'nin satın alma fiyatı 14,000 $ olarak göze çarpmaktadır. Fakat bu aracı satın almak düşündüğünüz kadar kolay değil.

Wuling Mini'yi Satın Almak Kolay Değil !

Çinli elektrli otomobil ürecitici olan SAIC-GM- Wuling , her ay sadece 100 ve 200 adet arasında araç üreteceklerini açıkladı. Bu miktarın oluşacak telebe etişmeyeceğini bildikleri için araç satışında piyango sisteminin uygulanacağını belirtti. Wuling'in marka ve pazarlama müdürü Zhang Yiqin her ayın sonunda piyango sistemi ile kazanan araç sahipleri araçlarını gelip teslim alabilirler dedi. Şuan fiyat net olarak bilinmese de dolar kuru ile hesaplandığı zaman ortalama 14,000$ -14,500$ civarında olması tahmin edilmektedir. Fiyat Çin piyasasına göre diğer modellere bakıldığı zaman biraz pahallı. Fakat her malın alıcısı vardır diyerek üretim ve satışda herhangi bir aksaklık olmayacağı kesin.

Özellikler

Batarya 26,5 kWh
Şarj Süresi 6 Saat
Uzunluk 2917mm
Yükseklik 1621mm
Koltuk Sayısı 4 Adet

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!