Maserati , en güçlü elektrikli araç modelini resmi olarak piyasaya sürdü. Elektrikli araba alanında ilk kez piayasaya Grecale modeli ile giriş yapan Maserati yeni ürünü olan GranTurismo Folgore ile güç gövderisinde bulunuyor.

GranTurismo , üç adet elektrikli motora sahip bir şekilde geliyor. İki motorun arka alanda bir motorunda ön gövdede yer alacağı belirlendi. Bu motorların sahip oldukları güç ise olağan üstü. 300kW sahip olan motor güçlerinin toplamı 900kW'ye kadar çıkabilirken  92,5 kWh gibi büyük piller de bu üç motoru desteklemektedir. Basit bir şekilde 300 kW çarpı üç 900kW güç olarak toplayabilirsiniz. Fakat elektrikli araçlar bu mantık pek de tutmuyor. Maseratti GranTurismo'dan alınabilecek maksimum güç değeri 570 kW değerinde olması beklenmektedir. O da yaklaşık olarak780 hp motor gücüne denk gelmektedir. Fakat bu değer bile bu modeli Maseratti'nin en güçlü aracı yapmasını sağlamasına engel olmuyor.

Piller ve GranTurismo'nun Teknik Özellikleri

maserat granturismo

Araçta kullanılan piller 92,5 kW değerinde büyük bir takımdan oluşmaktadır. Maseratti aracın yüksekliğini düşük tutmak için diğer markalar gibi pilleri yatay olarak koltuk altına sermeyi tercih etmedi. Bunun yerine pilleri koltukların aralarındaki bağlantı tünellerine yerleştirdi. Bu hamlenin en büyük getirisi de araç yüksekliğini 1353mm'de tutmak oldu. Bir çok araç 1400-1500 bandında yüksekliğe sahipken GranTurismo 1353mm yüksekliği ile fark yaratıyor.

Hız olarak , üç motordan aldığı 300kW'lık değerler ile Maseratti'nin maksimum hız değeri de 320km/s ile çarpıcı bir değere ulaşabiliyor. 0 km/s yeden 100km/s 'ye ulaşabilmesi ise sadece 2,7 saniye sürüyor. 

GranTurismo'nun Tasarım Özellikleri

Maseratti, Gran Turismo modeline bizleri 20 inç siyah jantları ile karşılıyor. Aracın fren gücünü kullanmasını sağlayan ve balataya yataklık eden fren kalipleri yedi renk çeşidi ile piyasaya sürülecektir. Passatlarda olduğu gibi Maseratti'lerde de bir gelenek olarak sunulan ve ön konsol üzerinde bulunan analog saat bu model ile değişime uğruyor ve ilk defa dijital olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aracın en büyük özelliklerinden biri de hem elektrikli hem de benzinli modellerinin piyasaya sürülecek olması. Egzos hattı dışında pek de fark gözükmeyen araçta iç tasarımlar da neredeyse birbirinin kopyası olacak şekilde tasarlanmış durumda.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!