Elektrikli araç üreticisi Tesla CEO'su Elon Musk,bu hafta bilanço açıklamaların model x ve model y 'nin altında yer alacak daha uygun fiyatlı Tesla üretmek istediklerini dile getirdi.Tahminlere göre mevcut Tesla fiyatlarının en az yarısı kadar uygun fiyatlı yeni modeller göreceğiz.

Elon Musk, bu yeni otomobillerin ne zaman üretime hazır olabileceğine dair herhangi bir bilgi sunmadı. 2023 Roadster, Tır modeli Semi ve Cybertruck zaten Tesla'nın yoğunluğunda bulunan otomobil türleri.İlerleyen zamanlarda Musk'ın bu hayali için uzun bir süre bekleyebiliriz. Mevcut siparişlerin devam ettiğini düşünürsek ya yeni bir fabrika açmak zorunda ya da elinde bulundurduğu işlemleri hızlandırmak.

Tahminlere göre Elon Musk'ın ucuz Tesla olarak öne sürdüğü araç modeli 25.000$ civarında olması beklenmektedir. Tabii burada maliyetlerin enflasyona bağlı olarak artması ilerleyen dönemlerde fiyatları yukarıya çekebilir. En ucuz Tesla modeli hakkında kafa karıştıracak tek nokta kaliteden ödün verilecek mi sorusudur. Burada kullanıcılarımıza şunu belirtmek gerekiyor sanırım. 

Ucuz Elektrikli Tesla Otomobil Nasıl Olur ?

Bir elektrikli otomobilin ucuz olmasındaki en büyük etken pil boyutudur. Eğer kullandığınız pil küçük bir kWh'a ait ise o zaman fiyattan düşebilirsiniz. Bu noktada tercihen 40 kWh - 60 kWh değerleri arasında bir batarya kullanılmasıdır. Unutmamak gerekir ki Tesla'ların pahallı olmasındaki en büyük sebep 100kWh'lık bataryalar tercih etmesidir.

Peki küçük pilli Tesla'lar ne kadar iş görebilir ? Bu noktada tahmin ettiğimiz değerler arasında olursa menzili de 300 km civarında olacaktır. Bu da bu otomobil şehir içi bir otomobil olarak lanse edilebilir. Şuan için en ucuz Tesla model 3 47.000 $ fiyatından satılmaktadır. Bu otomobilde de kullanılan batarya ise 60kWh değerinde orta boyutlu bir bataryadır. Anlayacağımız hem pilden hem de bazı özelliklerden ödün verilmeden ucuz bir Tesla'nın imkansız olduğudur.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!