Volvo gelecek günlerde EX30 modelinin elektrikli olan versiyonunu tanıtacak. Küçük SUV'nin tanıtımı yaklaşırken, otomobilin detayları hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Elektrikli otomobilin odak noktası sürdürülebilirlik, modern teknoloji ve pratiklik.

EX30'un iç tasarımı, denim, keten ve yün gibi geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler ile oluşturuldu. Kullanıcı ve çalıştırma deneyimi de yeni, Volvo otomobil sürüclerine sadelik vaat ediyor.

 Tüm bilgiler tek bir ekranda toplanmış durumda. Klima, müzik ve bilgi eğlence ekranı olarak orta gövdede yer alıyor. Ek olarak, gösterge panelinin tüm genişliğini kaplayan bir ses çubuğu ve bir dizi akıllı depolama seçeneği gibi özellikler de konforlu bir arabanın özelliklerinden.

Volvo Cars İç Tasarım Başkanı Lisa Reeves, "Volvo EX30, İskandinav tasarımının en iyi unsurlarını bir araya getiriyor" diyor. "Akıllı işlevsellik ve harika bir kullanıcı deneyimi, her Volvo modelinin ayırt edici özellikleridir. Burada yaratıcı kaplamalar, renkler ve kişilik sağlayan yeni malzemelerle tamamlanmaktadır. Bu unsurlar birlikte Volvo DNA'sını daha küçük bir araç sınıfına aktarıyor."

EX30'daki ses çubuğu, Harman Kardon'un "yüksek kaliteli ses sistemi" ile birlikte "olağanüstü ses kalitesi" sağlamaktadır. Hoparlörleri ön camın altında tek bir sütün olarak yer almaktayken, kapılarda hoparlör bulunmuyor. Yan camları indirmek istediğiniz zaman ise sizi bir farklılık karşılayacak. Artık aynaların kontrolü orta panelde yer alıyor.

Torpido gözü de yeniden düzenlendi ve merkezi ekranın altına yerleştirildi. Orta konsolda alanı kendi fikirlerinize göre kullanmanıza olanak sağlayan kaydırmalı sistem de otomobilde yeni özelliklerden biridir. Bardak tutucunun üst kısmı, daha fazla saklama alanı oluşturmak için gerektiğinde dışarı çekilebilir veya geriye itilebilir modüler bir şekilde ayarlandı. Alt tünelde güneş gözlüğü veya kulaklık gibi küçük eşyalar için korumalı bir saklama bölmesi bulunur ve yukarıdaki geniş açık alan bir çantayı saklar.

Yeni Volvo EX30'da Ekranda, hız ve pil seviyesi gibi en önemli sürüş bilgileri üst kısımda belirgin bir şekilde gösteriliyor; Navigasyon, medya ve kontroller aşağıda yer alır ve açıkça görülebilir ve kolayca erişilebilirdir. 

EX30 ayrıca Google Asistan ses kontrolü, Google Haritalar navigasyonu ve Google Play'deki uygulamalar gibi entegre Google işlevleriyle son teknoloji bilgimeğlence ekranında yer veriyor. Kablosuz Apple CarPlay özellikli ilk araç özelliği de bulunmaktadır.

Volvo EX90 Teknik Özellikler

İsveçlilere göre, yeni elektrikli Volvo bu yılın başından itibaren iki pil çeşidiyle sunulacak. LFP teknolojisine (lityum demir fosfat) sahip daha küçük pil takımının depolama kapasitesi 51 kWh, daha büyük NMC veya NCM varyantı (nikel kobalt manganez) ise 69 kWh olacaktır.

Ayrıca arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli bir versiyon da olacak. Otomobilin menzili ise tahmini olarak 480 km olması bekleniyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!