Sono Motors için kritik günler yakın, şirket halka arz yoluyla ve özel yatırımcılar aracılığıyla ilk güneş enerjili elektrikli otomobili olan Sion'un üretimine başlamak için yeterli parayı bir araya getiremedi. Marka sahipleri, şirketin karşılaştığı zorluklardan bahsettikleri bir Youtube içeriğini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Kurucuların sorumluluk aldığını ve başarısızlıkların suçunu üstlendiğini görmek canlandırıcı. Evet, piyasalar şu anda düşüşte, küresel durum şu anda herhangi bir iş yapmak için en kolay değil ama gerekli paranın toplanmamış olması Sion markası için geleceği adına büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Sono Sion 2016'da ilk ürettiği elektrikli otomobili 12.000 €'ya satıldı. Fiyat o zamandan beri önemli ölçüde arttı ve şimdi 29.900 €'da satışa devam ediyor fakat yeni otomobiller banttan inmiyor.

Şirketin 21.000'den fazla bekleyen siparişi mevcut fakat siparişi veren araç sahipleri sadece 100 dolarlık bir ön ödeme gerçekleştirmiş durumda. Bu da şirketi oluşacak olumsuz bir üretimde etkilemiyor. Bu noktada yatırım toplamada eksik kalan Sono, tüm sipariş veren otomobil sahiplerinden aracın 30 bin euro olan parayı ödemesini ve bu para ile üretime geçmelerini beklemesini istiyor. Bir otomobil sahibi olmak isteyen biri için oldukça zor bir durum.

Bu teklifi kabul edecek olan otomobil sahiplerine ayrıca 3.000 euro indirim yapılacağı da açıklanan bilgiler arasında yer almaktadır. Tamamını değil de belli miktarını yatırmak isteyen kullanıcılar ise belli oranlarda indirimlerden yararlanabilecek. 1.000€'luk depozito, 300€'luk bir indirim, 5.000€'luk depozito, 1.200€'luk indirim , 10.000€'luk depozito, 2.100€'luk indirim sağlayacaktır.

Sono Modellerine sahip olmak isteyen otomobil sahipleri,  parayı bir araya getiremezse, bu şirketin sonu değil. Güneş enerjisi bölümünün önünde parlak bir gelecek olduğu için işin sadece EV tarafı bir kesinti ile karşı karşıya. Güneş enerjisi işinin çok büyük marjları var ve şirketin kendi özel teknolojisi üzerinde oldukça az sayıda patenti var ve araba işi olmadan oldukça iyi idare ederdi ama bu iş gücünün yüzde 70'ini kesmek ve güneş enerjisiyle çalışan elektrikli arabadan uzaklaşmak anlamına geliyor. 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!