Fransız otomobil üreticisi Renault elektrikli otomobil üretimine geçiyor . Geçen yıl, şu anda Fransızlar tarafından üretilen tek model olan içten yanmalı motorlu spor araba A110'un elektrikli modeline geçiş başlanması beklenirken. Renault şimdi günlük kullanıma uygun bire kompakt küçük elektrikli otomobil üretimi için hazırlanıyor.

Renaultun yeni konsept otomobili A290 ismini alacak. 4 metre uzunluğundaki bu elektrikli otomobil, bu yıl çıkacak olan Renault R5'in yeni versiyonunun sadeleştirilmiş bir türüdür. Tasarımcılara göre çalışma, büyük ölçüde 2024 sonunda başlaması planlanan ve tahmini 50.000 Euro'luk seriye tümö Avrupa pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Otomobilin bulundurduğu teknolojik özellikleri şuan dillendirmeyen Renault, motor hakkında birkaç bilgiyi sundu. Ön aksta iki motor ve size on saniye boyunca daha fazla güç sağlayan bir güçlendirme işlevi vardır. Renault'nun geçtiğimiz sonbaharda Paris Salon'da konsept otomobil olarak tanıttığı R5 Turbo 3E , planlanan motor özelliklerine sahip olabilir. Yani bu otomobilin motoru yüksek ihtimal A290 modelinde yer alacaktır. . 280 kW/380 hp ve 700 Nm'den fazla tork ile 0'dan 100 km/s'e 3,5 saniyede çıkacak ve 200 km/s hıza ulaşabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Aktarılan fotoğraflara baktığımız zaman otomobilin üst kısmında bir kontrol paneli olan fütüristik bir kontrol paneli var. Sürücünün karbon kabuğu bir monopostodaki gibi ortaya yerleştirilmiş, iki yolcu geri çekilmiş. A290 modeli, dört kapılı ve dört koltuklu bir modeldir.

Yaklaşık olarak 50.000 dolar fiyatından satılması planlanan otomobil, 2030 yılına kadar 130 bin adet satmayı hedeflemektedir.

 

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!