Çinlilerin elinde olan İngiliz otomobil markası MG, bir roadster modelini yeniden piyasaya sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan diğer modeller gibi, bu yeni model de tamamen elektrikli olacak.

Üretim versiyonunun ilk görselleri paylaşılmıştı. Şimdi yeni gelen bilgilere göre ise elektrikli otomobilin fiyatı 60.000 Euro'nun altında olacak.

MG markasına göre, elektrikli roadster olan MG Cyberster, önümüzdeki yıl otomobil dünyasına sürülecek. Bu iki koltuklu otomobilin üretime yakın bir prototipi, geçtiğimiz günlerde Şangay Otomobil Fuarı'nda sergilendi. Muhtemelen son resimler ve bilgiler, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından bu yıl elektrikli otomobillerle ilgili teknik verilerle birlikte yayınlanacak.

mg cyberster

MG tarafından aktarılan verilere göre, elektrikli hız canavarının uzunluğu 4535 milimetre, genişliği 1913 milimetre, yüksekliği 1329 milimetre ve dingil mesafesi 2690 milimetre olarak belirtilmiştir.

MG Cyberster'ın boş ağırlığı ise 1985 kilogramdır. Araç, dört tekerlekten çekişli bir sisteme sahiptir. Ön tekerleklerde 75 kW nominal güce ve 150 kW (102/204 beygir gücü) tepe güce sahip bir elektrik motoru bulunurken, arka tekerleklerde 160 kW nominal güce ve maksimum 250 kW'a (218/218/2 beygir gücü) ulaşan bir motor kullanılmaktadır. Elektrikli otomobil, maksimum hız olarak 200 km/s'ye kadar çıkabilmektedir.

 

MG modelinin kullanacağı batarya ve bataryanın büyüklüğü konusunda şuan açıklanan herhangi bir veri yok. İlerleyen zamanlarda bu konuda da Çinlilerden açıklama gelmesi bekleniyor.

Elektrikli otomobilin tasarımcı Carl Gotham, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Avrupa zevklerine hitap eden bir spor aracı yapmak istiyoruz" demiştir. Mevcut görsellere baktığımızda, MG Cyberster, kumaş tavanlı iki koltuklu bir roadster olarak görülmektedir. Bu tasarım, markanın roadster geçmişiyle bağlantı kurmaktadır. Yeni model, zarif ancak kendinden emin bir görünüme sahiptir. Ön kısımda artık teknik olarak gerekli olmayan hava delikleri ve arkada büyük bir difüzör gibi detaylar, elektrikli tahrik sistemine katkıda bulunmaktadır.

MG Cyberster, tamamen elektrikli motora sahip birkaç üstü açılabilir arabadan biri olacaktır. Diğer markaların SUV'lar, crossover'lar, sedanlar ve kompakt araçlara odaklandığı düşünüldüğünde, MG Cyberster'ın roadster segmentinde yer alması dikkat çekicidir. Edison'a göre, bu elektrikli roadster yaklaşık 56.000 avro fiyatından satışa başlaması beklenmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!