Alman otomobil üreticisi Mercedes, EQE ve EQS modelleri için geçtiğimiz günlerde motorda güç artışını sağlayan abonelik hizmeti başlatmıştı. Fakat Avrupa'da bu abonelik hizmetini başlatmayacağını açıkladı. Avrupa yasaları gereği aylık olarak ödenen ücretlerde otomobil özelliklerinde farklılık yaratamazsınız. 

Mercedes Modelleri grubunda yer alan EQE ve EQS araçlarında OTA güncellemesi geldi. Bu güncelleme ile birlikte otomobilinizin motor gücünü 61hp ile 81 hp arasında arttırmak isterseniz aylık olarak 1.200 Euro ödemek zorundasınız. Yasal olarak Almanya'da ve yurtdışında başlayan bu hizmeti birçok otomobil kullanıcısı kullanmaya başladı. Gelen sorular üzerine neden Avrupa'da bu güncelleme yer almıyor sorusuna Mercedes Benz tarafından yanıt gecikmedi.

Avrupa Birliği yasaları gereği otomobilleri sıfır alırken bu madde herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Fakat aylık abonelik tarzında olduğu zaman yasalar bunu bir tür dolandırıcılık olarak algılamaktadır ve izin vermemektedir. Bundan dolayı Avrupa ülkelerinde bu güç güncellemesi yer almamaktadır.

Mercedes Avrupa'dan Gelen Engeli Kaldırabilir Mi?

Aylık abonelik hizmetleri elektrikli otomobil markalarını en büyük ve kolay para kazanabileceği bir alan olmaktadır. Bu noktada Mercedes markası bu işin peşini kolay bırakmayacaktır. İlerleyen dönemlerde gerekli başvuruları yaparak abonelik hizmeti yasal bir zemin hazırlanması bekleniyor. 

 Mercedes Benz ve bir diğer Alman otomobil devi Audi, aylık abonelik ücreti ile "güç paketleri" ve hız sınırlayıcıların kaldırılmasını ilk sunan markalardandı. Bu artı güç ve özelliklerden faydalanmak isteyen müşteriler paketi satın alır ve hizmetten kolay bir güncelleme ile faydalanabilirdi. Buradaki tüm sorumluluk da otomobil sahibinde.

Aylık abonelik, yasalar için belirsiz bir alan olduğu için bu istekler şuan rafa kalkmış durumdadır. Fakat Mercedes bu durumu ilerleyen günlerde çözeceğinin düşüncesindeyiz. Zira buradan gelecek aylık abonelik gelirleri ile yeni kazanç ve yatırımlar sağlaması muhtemeldir. Şuan için yurtdışında bu güncellemeyi isteyen herkes kredi kartı bilgilerini girerek aktif hale getirebilmektedir. Darısı Avrupa'da Mercedes kullanan sürücülerin başına diyelim.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!