ABD markasının ilk elektrikli otomobili olan yeni Jeep Avenger siparişleri Amerika'da başladı. Giriş paketi olan Jeep Avenger 1st Edition, 39.900 Euro'ya mal olan tam donanımlı 1. Sürüm ile özel olarak elektrikli otomobil kullanıcılarına sunulacak. Amerika dışında da  Almanya'da da internet ortamından ön sipariş talebini oluşturabilirsiniz. İlk teslimatların 2023'ün ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Renegade'in altında konumlanan Avenger, 4080 milimetre uzunluğundadır. Önünde 115 kW (156 hp) elektrik motoru bulunuyor ve maksimum 260 Nm tork üretiyor. Elektrikli otomobilde bulunan batarya, 54 kWh depolama kapasitesi sağlayarak WLTP döngüsünde 391 kilometrelik bir menzil sağlamaktadır. Otomobilin yakıt tüketimi ise 15,8 kWh/100 km'dir.

Otomobilde bulunan batarya, 100 kW'a kadar kamusal DC şarj istasyonlarında şarj edilebilir.Ayrıca sadece 24 dakikada otomobilinizin pilleri %20 seviyesinden %80 seviyesine kadar dolabilmektedir. Avenger, elektrikli arabayı ev ortamında şarj etmek isterseniz 5,5 saat gibi kısa bir sürede otomobilinizin bataryalarını %100 oranında doldurabilirsiniz.

Jeep Avenger Siparişleri Başladı

Elektrikli Jeep Avenger Tasarım Özellikleri

1st Edition modeli,18 inç alaşım jantlar, 10,25 inç dijital gösterge ekranı, 10,25 inç bilgi eğlence sistemi, Seviye 2'ye göre kendi kendine sürüş işlevi ve "Volcano Black" kontrast renginde bir tavan içerirmektedir. 

Her bir Avenger'ın sürüş sistemi, seçim yapabileceğiniz altı moddan oluşmaktadır. Günlük sürüş için "Normal", menzili artırmak için "Eko", daha fazla sürüş keyfi için "Spor", buzlu yollarda veya patikalarda mümkün olan en iyi çekiş için "Kar", Çamurda Performansı optimize etmek ve çekişi iyileştirmek için "Çamur" ve kumlu toprak için "Kum" seçeneklerini tüm kullanıcılar kullanabilmektedir. 

Jeep'in ilk üretim elektrikli aracı için sürücü yardım işlevi, hızı ve şeridi otomatik olarak ayarlayan Seviye 2 otonom sürüşü de içermektedir. Avenger ayrıca uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit merkezleme özelliğine sahiptir. Elektrikli otomobil aynı zamanda trafik işareti tanıma, yaya ve bisikletli algılamalı otomatik acil frenleme, uyku hali uyarısı, kör nokta izleme, şeritten ayrılma uyarısı, aktif park asistanına sahip 360° park sensörleri ve drone görüşlü 180° arka görüş kamerasını elektrikli otomobil sürücülerine sunmaktadır.

Elektrikli Jeep Avenger Fiyatı

Jeep Avenger 1st Edition fiyatı, 40.000 Euro'nun hemen altında bir değere sahiptir. 2023 yılı itibari ile teslimatlara başlayacak olan Avenger, "çevresel ikramiye" sübvansiyonunun bir parçası olarak 4.500 Euro'luk devlet elektrikli otomobil satın alma ikramiyesine hak kazandı. Jeep,direkt olarak kendi merkezlerinden otomobili satın almak isteyen kullanıcılar için de ek olarak 2250 Euro'luk indirim sağlayacağını duyurdu.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!