Cupra kısa süre önce bir sonraki elektrikli otomobili Cupra Tavascan VZ 'ın güncel bir önizlemesini verdi. SUV, sportif kardeş marka Seat'ın Stromer satışlarını önemli ölçüde artıracaktır.

Tavascan , daha sonra Avrupa'ya ihraç edildiği Çin'de üretiliyor . Volkswagen'e göre Anhui'deki tesis, üretim planlaması sırasında "doğru kapasite ve teknolojiye sahip" bir yerdi. Tavascan'ın teknik temeli, grubun e-araba yapım kiti MEB'dir. Kompakt otomobil Born'dan sonra Cupra'nın ikinci modeli.

Automotive News'e göre , yeni orta sınıf serinin her yıl dünya çapında 70.000 adet satılması bekleniyor . Geçen yıl, marka yaklaşık 31.000 adet Born ve 98.000 adet kısmen elektrikli kompakt SUV Formentor sattı.

Tavascan iki performans seçeneğiyle sunulacak. 250 kW (340 hp) güce sahip en üst modelde, güç dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılarak yola aktarılıyor. Öne ve arka aksa birer elektrik motoru yerleştirilmiştir (arka motor: 210 kW; ön motor: 80 kW). 0'dan 100 km/h hıza 5.6 saniyede çıkıyor.

Dört tekerlekten çekişli Tavascan, 77 kWh net depolama kapasitesine sahip batarya paketi ile 517 kilometre menzile sahip. Arka aksa yerleştirilmiş bir elektrik motorunun 210 kW (286 hp) güç sağladığı arkadan çekişli bir model de mevcuttur. Bu sürüm, 77 kWh pil şarjı ile 549 kilometrelik bir menzile izin vermelidir.

4644 milimetre uzunluğundaki Tavascan, önümüzdeki yılın ilk yarısında Avrupa'da piyasaya sürülecek. Teslimatların yaz sonunda başlaması planlanıyor. CEO Wayne Griffiths geçtiğimiz günlerde Tavascan'ın henüz fiyatlandırılmadığını ancak Cupra'nın hacim hedefini karşılamak için "rekabetçi" olacağını söyledi.

Cupra'ya göre CUPRA Tavascan Endurance , markanın tasarım dilinde gelecekteki elektrikli araçlara taşınacak bir değişikliği işaret ediyor. “Tavascan'ın sıra dışı tarzı herkese hitap etmeyebilir. Eşsiz bir şey yaratmak istiyorsanız herkesi memnun edemezsiniz" diyor tasarım şefi Jorge Diez.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!