Citroen, tamamen elektrikli yapısıyla şehir içinde kullanılmak üzere satılması hedeflenen Citroen My Ami Buggy modelini Ağusto ayında Türkiye'ye getiriyor. 

Ami, 2020'nin sonunda tanıtıldığından bu yana 30.000'den fazla aracıyla dünya genelindeki pazarlarda ses getiren mini kompakt bir elektrikli otomobil oldu. Türkiye'de ise lansmanı patlama yapan otomobil yaklaşık bir yıllık süre içinde 1.000'den fazla Ami satılmıştır. 

Citroen My Ami Buggy Fiyatı Ne Kadar?

Citroen markasının Türkiye'ye getirmiş olduğu ilk model Ami'nin satış fiyatı 219.000 TL üzerinden gerçekleşmişti. Fiyatından dolayı çok büyük bir talep olduğu için birçok vatandaş bu elektrikli otomobile sahip olamamıştı.

Şimdi Ağustos ayında ülkemizde satılacak olan Citroen My Ami Buggy'in fiyatı ise vergiler hariç 161.000 TL (7500 euro). Tahmini Liste Satış Fiyatı ise 250.000 TL - 300.000 TL arasında olması beklenmektedir. (ÖTV+KDV+Bayi Karı)

My Ami Teknik Özellikleri Neler

%100 elektrikli olan otomobil, 45/km saniye hıza ulaşabilen bir araçtır. Elektrikli otomobil olduğu için citroen my ami buggy otomatik vites bir otomobildir. Evinizden şarj edebileceğiniz otomobil tek şarj ile 75 km yol kat edebilmektedir.

5,5 kWh büyüklüğünde lityum-iyon pil bulunduran otomobil, kolay bir şekilde şarj imkanı sunmaktadır. Evinizden sarkıtacağınız 220 volt priz ile 180 dakikada %100 oranında şarjını tamamlayabilmektedir. Herhangi bir hızlı şarj veya normal şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan telefonunuzu şarj eder gibi otomobili şarj edebiliyorsunuz.

Ayrıca elektrikli otomobil Ami, ehliyet gerektirmeden insanların trafiğe çıkabileceği bir imkan da sunmaktadır. Bunun başlıca sebebi 45 km/s hız limitinin bulunmasıdır.

citroen-ami-buggy-fiyatı-ozellikleri

İç Mekan ve Detaylar

Kapılar, otomobilden tamamen çıkarıldı ve yerlerine şeffaf, yağmur geçirmez brandalar takıldı. Bu brandalar kötü havalarda yukarı çekilebilir özellikte. Ayrıca, yolcu bölmesini kapatmak için fermuarlarla donatılmış koruyucu perdeler eklendi. Brandalar kolayca çıkarılabilir, sarılabilir ve koltukların arkasındaki ceplere yerleştirilebilir.

Tavanın üzerine, ön camdan dışarı doğru uzanan bir tavan başlığı takıldı. Bu tavan başlığı, olumsuz hava koşullarından ve güneşten koruma sağlamaktadır. Araçta geniş "çamur" lastikleri ve ofset jantlar bulunmaktadır, bu da tüm yüzeylerde daha iyi yol tutuşu ve artırılmış stabilite sağlamaktadır.

ehliyetsiz elektrikli otomobil ami

Otomobilin iç mekanı, diğer özelliklerin yanı sıra daha fazla konfor sağlamak için koltuk minderlerinin köpük kalınlığının 35 milimetreden 70 milimetreye çıkarıldığı yeni minderlerle donatılmıştır. Bu minderler, kolaylıkla çıkarılabilir ve yıkanabilir veya değiştirilebilir. Ayrıca, piknik veya gezi için raflar dışarıya çıkarılabilir. İç mekanda özel bir bagaj yelpazesi de geliştirilmiştir. Direksiyon simidinin ortasına, oyulmuş bir bel çantası takılmıştır ve ayrıca bir halka aracılığıyla kemer üzerine de takılabilir. Kanatlı bir denizci çantası da gösterge panelinin altında kendi yerini almıştır. Ayrıca, koltuk yüksekliğindeki giriş alanına depolama alanı da eklenmiştir.

Dış aynalar, kapı sövelerine takılabilir ve istenildiğinde kolayca sökülebilir. Bardaklık veya şişelik, ya gösterge panelinde ya da Ami çanta tutucunun yerine geçen bir alanda bulunur. Sürücü koltuğunun sağ tarafında özel olarak geliştirilen akıllı telefon tutacağı, telefonu yerinde tutan bir gergi çarkına sahip silindirik bir tasarıma dönüşür. Kamera için özel bir montaj, evrensel bir vida ile her türlü cihazı barındırabilen bir yapıya sahiptir. Kamera montajı, sürücü ve yolcu kapılarının dikey çerçevelerinde bulunan dört bağlantı noktasına takılarak çeşitli perspektifler sağlar.

 

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!