Fransız otomobil üreticisi Citroen elektrikli otomobil dünyasına AMI'den sonra OLI 'yi de katmayı başardı. Türkiye'de de satışa çıkan AMI modeli 400 adet sınırlı stok ile talepleri test etmiş ve insanların tepksini ölçmüştü. Gelen güzel tepkiler üzerine tasarım süreci biten OLI'yi de dün elektrikli araba dünyasına tanıttı.GMC Hammer esintisi olduğu gözlenen OLI'de 40 kWh pil paketi ile 400 kmlik bir menzile sahip. 

400 km Menzil 110km/s Maksimum Hız

Citroen OLI' nin resmi kayıtlara göre menzili bir çok elektrikli araca göre oldukça fazla. Bunun başlıca sebebi hafif olması. 400 km menzil'in yanında 110km/s ile maksimum hız da şehir içinde kullanılacak bir otomobil için gayet yeterli. Normal şarj değerleri açıklanmayan OLI'de hızlı şarj değerleri ise %20 oranından %80e ulaşması sadece 23 dakika sürüyor. Peki fiyatı ne olacak ? AMI 219.000 TL 'ye piyasaya sürülmüştü OLI için şuan herhangi bir fiyat belirlenmedi.  

Ateşli OLI Dış ve İç Tasarımı

OLI dış konsept olarak off-road tutkunlarına hitap eden bir tasarıma sahip olsa da arazi aracı değildir. Citroen burada da yine eski huylarını devam ettiriyor. Yeşil dünya konsepti çatısı altında ger dönüşüm malzemelerinden üretilen OLI ,küçük ,ucuz ve hafif bir araç olarak tanımlar arasında yerini almaktadır. Ön camın kavisli olmaması bir çok elektrikli araç meraklısını şaşırtsa da CEO'dan gelen açıklamada bu aracı 250km/s hızla kullanmayacağımızı herkes biliyor. Şehir içinde aerodinamiği etkileyecek bir durum söz konusu olmayacaktır dedi. Dış tasarım da yaşanan garipsemeler iç tasarımda da devam ediyor OLI'nin lansman iç mekan rengi ateş kırmızı olarak dikkat çekiyor. Burada da oldukça cesur kararlar alındığı ortada. Gözleri çok fazla yoracağını düşündüğümüzden bu iç mekan renginin sadece lansman rengi olduğunu tahmin ediyoruz. Değilse de farklı bir yaklaşımla yine sokaklarda olacağı kesin.

Citroen , tasarım olarak malesef uzun zamandır bekleneni veremedi. Entersan far tercihleri ve konseptleri ile otomobil dünyasında eski ,farklı şeyleri deneyen marka yüzünden uzaklaşmıştı. Fakat AMI ve OLI ile tasarım olarak bazı şeylerin değişim sürecinde olduğunu görüyoruz.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!