Çinli şirket BYD, Eylül ayı sonunda Malezya'da Atto 3 modelini tanıtacak ve fiyatını belirleyecek.

Çinli yeni elektrikli otomobil markası BYD, Malezya'da 9-11 Aralık tarihlerinde Bandar Malezya'da üç günlük bir lansman etkinliğinde yeni otomobilini tanıtacak. Bu, SDM'nin BYD bölümü tarafından işletilen bir Facebook sayfası aracılığıyla ortaya çıktı .

BYD markasının elektrikli araçlar için ayrı bir proje olarak oluşturulan Atto 3, NEDC (eski elektrikli otomobil test markası) standartlarına göre azami olarak bizlere 410 km'lik bir menzil sunmaktadır. Ayrıca Extended Range modeli 480 km'ye kadar mesafe yapabilmektedir. Batarya olarak ise , 49.92kWh ve 60.48kWh kapasiteli lityum ferro-fosfattan yapılan tescilli BYD Blade marka bataryaları mevcuttur.

BYD ATTO 3 (2022) teknik özellikleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Otomobilin şarj edilmesinde 7kW'a kadar AC (normal şarj hızı) şarjı destekleyen Tip 2 soketler bulundurmaktadır. Ayrıca DC hızlı şarj için CCS2 soketlerde bulundurur. 80 kW değerine kadar hızlı şarj istasyonlarından aracınızı şarj edebilirsiniz.

BYD Atto 3'ü tamamen şarj etmek ev ortamında yapılan şarjda yaklaşık 9 buçuk saat sürmektedir. Fakat DC (hızlı şarj) istasyonlarında yapılan şarjda otomobil 1 saat 20 dakikada %80 oranında şarjını tamamlamaktadır.

BYD Atto 3

BYD Atto 3 NCAP'tan 5 Yıldız Aldı

Yeni Atto modeli iki seçenekte de 310 Nm torkla birlikte gelmektedir. 201 PS güç sağlayabilen önden çekişli kuruluma sahip 150kW elektrik motoru araca güç sağlamaktadır.

Avrupa güvenlik testi olan NCAP'tan beş yıldız almayı başaran Atto 3, ayrıca yedi hava yastığı, Dur & Kalk Tam Hız Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Otomatik Acil Durum Freni, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şeritte Kalma Yardımı, Kör Nokta Tespiti, Ön ve Arka Çarpışma Uyarısı dahil olmak üzere uzun bir güvenlik özellikleri listesine sahiptir. , Arka Çapraz Trafik Uyarısı, 360 Derece Görüş Monitörüne sahiptir.

BYD Atto 3 fiyatı henüz açıklanmadı. Lansman sonrası fiyatlar konusunda daha net açıklamalar gelecektir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!