BMW, elektrikli otomobil ailesine i4 eDrive35 modelini ekledi. Daha ucuz fiyatı ve özellikleri ile fark yaratacak.

BMW elektrikli otomobil sahip olmak artık çokta zor değil. Hem ucuz hem de sıfır emisyon bir araç sahibi olmak biraz daha kolay. BMW yeni elektrikli otomobilini sundu. BMW i4 eDrive35, i4 model ailesinde 51.400 $'dan başlayan fiyatlarla yeni bir hava kattı. Ayrıca bu uygun fiyat bu modeli diğer modellere göre en ucuz elektrikli otomobil yapmaktadır.

eDrive35, BMW'nin ICE ile çalışan 4 serisi Gran Coupe'deki elektrikli dönüşünde eDrive40 ve M50'ye katılıyor .Amerika Birleşik Devletlerinde teslimatların 2023 yılı itibari ile başlanması beklenmektedir.

BMW i4 eDrive35 Özellikleri

BMW i4 eDrive35 teknik özellikeri 'nin tamamına bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Fakat burada kısaca bahsetmek gerekirse. eDrive40 gibi, eDrive35 modeli de çift motorlu olarak sunuldu. AWD (dört çekiş) çekişli performans kardeşinin aksine arkaya monte tek bir motor aracın hareketini sağlamaktadır. Fakat, 281 beygir gücü ve 295 torka sahip olan eDrive35 sağlanan güç açısından biraz geride kalmaktadır.

eDrive40'ın 335 beygir gücü veya M50'nin 536 beygir gücü ile kıyasladığımız zaman gücü geride olsa da fiyatı bu kusuru saklamaktadır. eDrive35 sizi fabrika testlerine göre 5,8 saniyede 100km/s hıza çıkmaktadır. Fakat diğer edrive modellerinde bu süre bir kaç salise az olarak açıklandı. Muhtemel olarak bu verilerde de bir kaç salise değişiklik göstermektedir.

bmw i4 edrive35

Menzil Detayları

Menzil açısından BMW i4 eDrive35, 420 kilometreyi tek şarjda gitmektedir. Menzili tetikleyen ana etken ise eDrive35'in daha küçük bir bataryaya sahip olmasıdır. Hem eDrive40 hem de M50 aynı 81,5 kWh değerinde bataryaya sahiptir. Ancak eDrive35'in yalnızca 66,0 kWh net kapasitesi vardır ve diğer iki modelin yaklaşık 200 kW'lık DC maksimum hızına kıyasla, şarj hızları maksimum 180 kW'dir.

eDrive35 modeli diğer iki modele kıyasla sadece daha küçük bir motora ve pile sahiptir. Bunun haricinde birçok teknolojisi diğer iki model ile benzerdir. BMW pilden ve motordan kısarak maliyetleri düşürmüş ve insanların BMW elektrikli modellerine ulaşmasını hedeflemiştir. Eğer BMW elektrikli otomobil binmek istiyor ve 45 bin dolarınız varsa diğer modellerdeki tüm hissiyatları bu modelde de yaşarsınız.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!