CE 02 ile BMW Motor, şehir içi alanlar için yeni bir elektrikli otomobili kullanıcılara sunuyor. Model, markaya yeni bir yaklaşımı temsil ediyor. 

Elektrikli, özellikle gençlere hitap ediyor ve ne e-motosiklet ne de e-scooter bir model olacak. O bir eParkourer. Şehir ve kentsel çevre için yaratılmış, çevik, pratik, sağlam ve resmi olarak esaslara indirgenmiş. Büyük tekerlekler sağlamlık gereksinimlerini karşılayan ve aynı zamanda birçok arazide sürüş keyfi sağlayan bir motor.

BMW CE 02 Özellikleri

11 kW/15 hp maksimum çıkış gücü ile yeni CE 02, 16 yaşından dolduran sürücüler de kullanabilir. 45 km/s ile sınırlı 4 kW/5 hp (nominal çıkış 3,2 kW/4 hp) versiyonunda, e-mobil aynı zamanda sürücü ehliyeti sınıfının gerekliliklerini de karşılıyor.

95 km/s'lik azami hız, otobanlarda bile hızlı ilerleme imkanını sunan araç, 90 kilometreyi aşan menzil (WMTC'ye göre 11 kW versiyonu), kapsamlı şehir içi yolculuklara imkan tanır. Yalnızca 132 kilogramlık (11 kW versiyonu) veya 119 kilogramlık (4 kW versiyonu) araç ağırlığı ve 750 milimetrelik alçak sele yüksekliği sayesinde, yeni CE 02 konforlu bir sürüş vaat ediyor.

bmw elektrikli motor

CE 02, fabrikada "Akış" ve "Sörf" sürüş modlarına sahiptir. Sağlanan bilgilere göre Flow, şehir trafiğinde kullanılmak için "optimal sürüş ayarı" sunarken, Surf şehir trafiği dışında dinamik bir sürüş deneyimi sağlıyor. "Flash" sürüş modu ise, Highline opsiyonel ekstralarının bir parçası ve aksesuar olarak "sportif, dinamik bir tamamlayıcı" olarak da mevcuttur.

Yeni BMW CE 02 standart olarak, standart ev tipi prizlerde şarj etmek için 0,9 kW şarj kapasiteli harici bir şarj cihazına sahiptir. Highline özel donanımının bir parçası ve aksesuar olarak (yalnızca 11 kW versiyonu) sunulan 1,5 kW şarj gücüne sahip hızlı şarj cihazı ile daha hızlı şarj edilebilir.

Panelde bir TFT ekran, sürücüye hız, batarya şarj durumu ve daha fazlası hakkında bilgi verir. Bir USB-C şarj soketi, bir akıllı telefona şarj imkanı sağlar. CE 04'te olduğu gibi akıllı telefon, Bluetooth aracılığıyla bağlanarak şarjın tahmini durumunu belirtmek için BMW Motor uygulamasını kullanmaktadır.

Highline paketinde BMW motosiklet uygulaması, gidonlardaki tuş takımı kullanılarak "beşik modu" kullanılarak ek bir ekran olarak bir tutucudaki akıllı telefonda kontrol edilebilir. Ayrıca uygulama üzerinden yolculuklar kaydedilebilir. Highline paketinde de yer alan Connected Services ile CE 02'nin şarj durumu ve diğer araç bilgileri uygulama üzerinden görüntülenebilir.

CE 02 Fiyatı

CE 02'nin her iki versiyonunun da gelecek yılın başlarında satışa çıkması planlanıyor. BMW fiyatları zaten bu elektrikli araçlar için yayınladı: 4 kW (5 BG) ve 45 km/saate kadar olan model için 7500 Euro'dan ve 11 kW (15 BG) ve 95 km/saate kadar olan sürüm için 8500 Euro'dan başlıyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!