Altı farklı model ile satışa başlayan Audi, elektrikli araba fiyatları ile bir çok rakibini Türkiye'de geride bırakmayı başarmak istiyor, e-tron modeli ise bu işin anahtarı.

Audi markasının ilk elektrikli otomobili olan e-tron serisi Türkiye dahil birçok Dünya ülkesinde 2018 yılı itibari ile satılmaya başlandı. Türkiye'de şuan  için 6 farklı Audi e-tron modeli aktif olarak satılmaktadır.

Listede yer alan otomobillerdeki fiyat değişikliklerinin başlıca sebebi ise kullanılan bataryanın büyüklüğüdür. Çünkü bir elektrikli otomobilde fiyatı en çok etkileyen faktör pildir.

Audi e-Tron Fiyat Listesi

Audi elektrikli SUV e-tron fiyat listesi, 2022 yılı sonuna geldiğimiz son günlerde yeni yıl zammı hala yansımadığı hali ile aşağıda yer almaktadır. Audi e-tron markasının türkiyede mevcut satışta bulunan sıfır otomobil modelleri verilmiştir. Ayrıca ürünlerin üzerindeki bağlantılar yardımı ile modelleri inceleyebilirsiniz.

Model Fiyat
Audi e-Tron 50 quattro 2.802.249 ₺ 
Audi e-Tron 55 quattro 2.847.750 ₺
Audi e-Tron Sportback 50 quattro 2.875.126 ₺
Audi e-Tron Sportback 55 quattro 2.920.627 ₺
Audi RS Q8 e-tron GT quattro 5.486.985 ₺
Audi Q8 e-tron GT quattro 3.862.361 ₺

Diğer "Audi Modelleri" İçin.

Audi SUV e-tron fiyat listesi

Audi Avrupa Fiyat Listesi

Açıklandığı gibi, Audi elektrikli SUV e-tron'un liste fiyatları Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde 79.900 Euro'dan başlıyor. Temel versiyona ek olarak, fiyatı 81.350 Euro'dan başlayan "e-tron Advanced" versiyonu, daha keskin bir görünüm ve özel jantlarla satışa sunuluyor.

Audi e-tron'un teknik verileri: Tamamen elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi 265 kW (360 hp) güç sağlamaktadır. Neredeyse 2,6 tonluk elektrikli SUV ile sıfırdan 100 km/sa hıza 6,6 saniyede ulaşmaktadır. Maksimum 200 km/s azami hızı ile seyehat imkanı sunarken.

WLTP standardına göre, pilin bir şarjı ile menzil yaklaşık 420 kilometreye kadar çıkıyor. Resmi birleşik güç tüketimi 100 kilometrede 24,6 kWh'ye kadardır. TOGG'da bu değer 18 kwh'dır.

Audi , e-tron ile ilk üretim elektrikli otomobilini 2018'de piyasaya sürdü. Gelecekte, model kapsamlı bir şekilde revize edilecek ve yeni Q8 e-tron olarak sunulacak.

Premium üreticinin elektrikli SUV'lerinin ve crossover'larının en üst modeli olarak, optimize edilmiş bir sürüş konsepti, daha iyi aerodinamik, daha yüksek şarj kapasitesi ve daha fazla pil kapasitesi ve dolayısıyla 600 kilometreye kadar WLTP menzili ile müşterilere geliyor. Görsel olarak seri özellikle ön kısımda yenilendi.

Kasım ortasından itibaren sipariş edilebilecek yeni Q8 e-tron ve Q8 Sportback e-tron'un Almanya'da 2023 Şubat ayının sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Q8 e-tron'un Almanya'daki temel fiyatı 74.400 euro.

Audi SUV e-Tron Aerodinamiği

E-tron'un teknik ve görsel bir özelliği, hava direncini azaltan ve 0,27'lik bir sürtünme katsayısı sağlayan isteğe bağlı sanal dış aynalardır.

Her taşıyıcı, görüntüleri iç kısımdaki OLED ekranlarda görünen küçük bir kamerayı entegre eder.

Diğer aerodinamik çözümler, pili ve havalı süspansiyonu korumak için alüminyum plakalı tamamen kaplanmış gövde altını içerir. Ön frenleri soğutmak için kanalları entegre eden ve standart ısı pompasıyla termal yönetim için anahtarlama noktası görevi gören kontrol edilebilir soğutma havası girişi gibi hava direncini azaltırlar.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!