Alman araç üreticisi Apollo ,iki yıldır geliştirme aşamasında olan yeni elektrikli otomobili olan G2J nin tanıtımını yaptı. Tanıtımda kullanılan slogan ise " Geleceğin Teknolojisi " oldu. Apollo araç içerisinde mevcut markaların kullanmadığı yeni özellikleri barındıran seçeneklerin olduğnu tanıtımda vurguladı.

Araç ,kusursuz bir aerodinamik otomobili olarak karşımıza çıkarken. Sürtünmenin en az seviyede tutulmasını sağlamak için karbonfiber malzemeler kullanmayı tercih etti. Porototip ağır sayılmayacak bir şase ile bizleri karşılırken dış tasarımda oldukça dikkat çekci detaylar bulunmaktadır. Tanıtımda yapılan açıklamalarda menzil, pil grubu ve güç ünitelerinde yapılan ayarlamalar devam ettiği için bu ekipmanların bilgilerini bizlere sunamadıklarını belirttiler. Elektrikli otomobil meraklıları şimdilik sadece aracın dış konsepti hakkında bir görüşe sahip olabilir. 

Apollo tasarımcıları, gelecekte yeni modeller için bir zemin oluşturduklarını , bu dış tasarımın sadece bir ipucu olduğunu belirttiler.

İç ve Dış Tasarım Detayları

Araç içerisinde ön panel , koltuk aralarında karbonfiber malzemelerin bolca göze çarptığını görebiliyoruz. Bununla birlikte araç direksiyonu da kahverengi derisi ile bizleri karşılamaktadır. Araç içine havanın durumuna göre gerekli ayarlamaları gerçekleştirmek için hemen direksiyonun sağ kenarında  üç adet tuştan oluşan ayrı bir klima alanı da göze çarpan detaylar arasında yer almaktadır.  Araç içerisinde en dikkat çekici noktalardan biri de kırmızı acil durum düğmesidir. Düğmenin şuan için hangi işlevle kullanıldığı belli olmamakla beraber elektrikli otomobil kullanıcıları için büyük soru işareti olarak hafızlarda kaldı.

İlerleyen yıllarda çıkacak olan Apollo elektrikli aracının ön prototipi olan bu araç hakkında kaynaklardan pek fazla açıklama gelmedi. Ancak Apollo Future Mobility Group, G2J'nin karbon fiber ve kompozit malzemeler aracılığıyla hafif yapı konusunda gelecek yeniliklerden ve gelişmelerden bizlere bir işareti gösterdiği kesin. Almanya'da hala Ar-Ge merkezlerinde çalışmalar sürmekte olup önümüzdek iki yıl içerisinde detayları görebileceğiz.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!