Avrupa Parlamentosu, otomobiller, kamyonlar, trenler ve uçaklar için şarj istasyonlarının konuşlandırılmasını teşvik etmeyi ve sürdürülebilir araçların alımını desteklemeyi amaçlayan taslak parlamento tarafından kabul edildi.

Parlamonta'da alınan kurallar , Avrupa Birliğinin 2030 yılı hedefi olarak gördüğü sera gazlarının en az %55 oranında azaltılmasına katkıda buluncak bu yasa parlemonto tarafından onaylandı. Parlamonto elektrikli otomobillerin kullanımının arttırılması için bir dizi hedefler belirledi. Tüm üye devletler bu hedeflere azami miktarda uyması gerektiği de belirtildi.

Onaylanan metine göre , 2026 yılına kadar Avrupa Birliği içerisinde yer alan ana güzargahlar üzerinde her 60 km de bir şarj istasyonu bulunmalıdır. Ayrıca dış bölgelerde ve yollarda bu km sınırı değişiklik gösterebilir. Hidrojen yakıtı konusunda da önceden önerilen her 150km de bir koşulu 100km'ye çekildi.

Parlamento'da Alınan Bazı Kararlar

Tüm araçların kolaylıkla şarj edebileceği ve ödeme noktasında da oldukça rahat ve tüm imkanların sağlanacağı istasyonlar kurulacaktır. Bir otomobil sahibi aracını şarj etmek için fişe taktığında elektrik fiyat birimi ve ne kadar ödemesi gerektiği gibi bilgiler şeffaf ve net bir şekilde kullanıcıya aktarılacaktır. Aynı zamanda Avrupa Birliği içindeki her istasyondaki bekleme süresi, şarj hızı ve fiyat bilgilerinin verileri ortak bir alanda toplanmasına da karar verildi. Her 60 km' de bir şarj istasyon ağı kurulması da detaylar arasında. 

Bu alınan kararlarda şirketlerin hangileri ve kurumların hangileri şarj istasyonu kuracak merak konusu. Bir de en çok dikkat çeken noktalardan biri şarj istasyon fiyatları. Her Avrupa Birliği ülkesinde elektrik fiyatları çok farklı değerlere sahip. İnsanların bu ulaşım sürecinde bir ülkede 2 birim ödeyerek diğer ülkede 3 birim ödemesi can sıkıcı bir nokta. Bakalım bir ortak miktar veya farklı bir çözüm yöntemi ortaya çıkacak mı ?

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!