Türkiye'nin TOGG'dan sonra ikinci yerli otomobil atılımı İnegöl'den geldi. Yerli elektrikli araba Amperino tasarım detayları ortaya çıkarken devletten 66 milyon TL destek alırken bu destek miktarı 300 milyon TL'ye kadar çıkabileceği de belirtildi.

Amperino Elektrikli Otomobilini Kim Yapıyor?

Amperino elektrikli otomobil, İnegölde bulunan iş adamları tarafından yapılmaktadır. Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya, Lenova Mobilya, Orimak Makina ve İyon Mekatronik şirketlerinin iş birliği ile projeye başlandı.

Devletten Ne Kadar Destek Aldı?yerli otomobil

Amperino devletten 66 Milyon TL destek aldı. Alınan desteğin 300 Milyon TL'ye kadar ulaşabileceği anlaşmanın detayları arasında yer almaktadır.

Amperino Kaç Kilometre Gidiyor, Menzili Ne Kadar?

Yerli elektrikli otomobil, ilk üretimde 150 km menzile sahip olacak. 

Azami Hız Ne Kadar?

Amperino 90km/s azami hıza sahip olacak. Şehir içinde kullanıma uygun olarak geliştirilmektedir.

Amperino Elektrikli mi?

Evet, elektrikli ve çevre dostu olarak tasarlanmaya devam etmektedir.

Amperino Ne Demek?

Amperino'nun anlamı Amper: Elektrik İn: Üretildiği yer olan İnegöl, O harfi de otomobil kelimesinin baş harfi.

Amperino Şarj Süresi Ne Kadar?

Bu otomobili evde şarj etme süresi 240 dakika, hızlı şarj noktalarında şarj edilme süresi ise 80 dakikadır.

Amperino Satışı Ne Zaman Başlayacak?

2024 yılında lansmanı gerçekleşmesi beklenmektedir. Elektrikli otomobilin Türkiye'de satışları ise 2025 yılında başlayacaktır.

Amperino Bagaj Hacmi Ne Kadar?

Bagaj hacmi, 370 litre olarak açıklandı.

Amperino Nerede Üretiliyor?

Fabrikası ve geliştirilme merkezi Bursa İnegöl ilçesindedir.

Amperino'nun Diğer Özellikleri amperino özellikler

  • Uzunluk: 3159 mm, Genişlik: 1500 mm, Yükseklik: 1450 mm
  • Boş ağırlık (650 Kg)
  • 3 kişilik tasarlanmıştır.
  • 16 yaş ve üzeri A2 sürücü ehliyetine sahip olanlar aracı kullanabilecektir.
  • Geniş oturma alanı ve diz seviyesine sahiptir.

Amperino Neden Üretiliyor?

Amperino, şehir içi araçlarındaki boşluğu doldurmak için ortaya çıkmaktadır. Trafik yoğunluğunun şehirlerde artması ve büyük araçların ayrı bir sorun teşkil etmesinden dolayı seri ve küçük otomobillere doğan ihiyaç bulunmaktadır. Bu soruna çözüm olarak, Amperino elektrikli, küçük ve seri bir konsept aracı üretme kararı aldı. Şehir içinde rahatlıkla hareket kabiliyetine sahip olan bu elektrikli otomobil Türkiye'de ve Dünya'da hem trafik hem de park sorununu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Mobil Uygulama ile Geliyor

Şirket ayrıca elektirkli otomobil için bir de mobil app geliştirdi. Aracın bir çok fonksiyonuna artık bir kaç dokunuş ile ulaşabileceğiniz bir uygulama. Bu uygulama ile camları, radyoyu, pil durumunu ve aracın teknik özellikleri kontrol edebileceğiniz uygulama araç ile birlikte teslim edilecek.

Özellikle aracını nereye park ettiğini unutan sürücüler için bu uygulama sayesinde araçta bulunan GPS ile araçlarına kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir. Ayrıca bu uzaktan kumanda otomobile az da olsa ileri veya geri hareket ettirebilecektir.

Amperino Batarya Özellikleri

Araçta yeni nesil batarya teknolojisi kullanılmaktadır. Bu elektrikli araba modelinde, toplam 20 modül pil grubu bulunmakta olup  12.4 kWh enerji içeriği bulunmaktadır. Yolcuların koltuklarının altında yer alması beklenen pil grubu iki tarafta da bulunan sigorta ile korunmaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!