Almanya'da Eylül 2022 içerisinde satışı gerçekleşen otomobillerin yüzde yirmisini elektrikli otomobiller oluşturdu. Geçen yılın eylül ayı verilerine göre %14 lük bir artış gözlemlendi. Bu artışın başlıca sebeplerinden biri de gaz krizinde olduğu gibi insanların ilerleyen yıllarda petrol krizi ile de karşı karşıya kalma korkusu oldu.

Almanya'da elektrikli araçlara yönelim her geçen gün artmaya devam etmektedir. Kraftfahrt-Bundesamt'a (KBA) tarafından yapılan piyasa araştırmasında eylül ayı verilerinde satışı gerçekleşen sıfır otomobil pastasının %20ye yakın oranını elektrikli otomobiller oluşturmaktadır. Tesla bu pazar içinde güç kaybederken Polestar ivmeli bir şekilde satış rakamlarını arttırmaya devam etmektedir. Birinci sırada ise yerli ve global anlamda otomobil devi olan Volkswagen yer almaktadır. Tüm araç pazarının %18'ini elinde tutan Volkswagen grubu lider olarak piyasada markasını korumaya devam etmektedir.

2022 Eylül ayı içerisinde Almanya'daki otomobil satışların yüzde 30,4'ünü elektrikli ve hibrit araçlar oluşturmaktadır. Sıfır olarak mağazadan çıkan 68.433 adet araçtan 28.336'sı plug-in hibrit veya toplamın yüzde 12,6'sıydı. Pandemi döneminde beri gelen oranla hibrit ve elektrikli araç modellerinin satışındaki bariz artış rakamlara yansımaya devam etmektedir. İçten yanmalı benzinli otomobiller  ise yüzde %32 oranında geçen yıla göre sadece yüzde 1,98 oranında artış gösterdi. Motorin kullanan araçlarda ise, geçen yıla göre satış rakamlarını arttırmış durumda. %17 lik dilimi alan dizel motorlar şuan için Almanya'da elektrikli otomobil oranından aşağıda yer almaktadır.

SUV, Büyümeye Devam Ediyor 

Almanya'da satışı gerçekleşen araba modellerine baktığımız zaman tüm Dünya'da olduğu gibi SUV modellerinin satış rakamları da artış göstermeye devam etmektedir. 2021 yılına kıyaslandığı zaman Almanya'da bulunan otomobil gruplarının %31'ini SUV model araçlar oluşturmaktadır. 2021 yılını 2022 yılına göre kıyasladığımızda elimizdeki verilere göre SUV modellerin satış oranı %30 oranında artmış durumdadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!