Avrupa'da ve Fransa'da en çok satan elektrikli otomobil Peugeot e-208 modelinin 2023 versiyonunda menzil ve güç artışı yapıldığını tüm elektrikli araç takipçilerine duyrulur. Peugeot'un alışa gelmişin dışında bir konsepte sahip olan e-208 modeli bir çok alanda farklı odüller kazanmıştı.2023 e-208 modelinde 20HP lik bir güç artışı olacağı ve 156 HP'lik bir güç üreticiği belirlendi. Zarif ve şık tasarımı ile dikkat çeken model de menzil 400km'ye kadar çıkabilecek.

Daha Hızlı Daha Güçlü  e-208

Araçta 2019 modeline göre daha yeni ve gelişmiş bir pil grubu kullanılıyor. Peugeot her ne kadar büyük devrim olarak lanse etse de çok büyük bir devrim yaşanmıyor. e-208 modeli bir önceki modellerin de sahip olduğu 400V mimarisini kullanıyor.  Ayrıca 45kWh kullanılabilir bir pil ile piyasaya giriş yapmayı hedefliyor. Yeni büyük ve gelişmiş olarak tanıtılan bu piller aracın menzilini 400km'ye kadar çıkarabileceği düşünülmektedir. Tabi burada da uygun hava koşullar göze alındığı takdirde bu rakamlara ulaşabilir. 

2023 Peugeot e-208, 100kW DC hızlı şarj destekli kablo ve cihaza sahipseniz bataryasını sadece 25 dakika da doldurabilmektedir. %20'den %80e bir yemek molasında dolum yapabilme yeteneği ile alanında fark yaratmaya devam ediyor.Peugeot hem içten yanmalı motorlarda hem de elektrikli motorlarda tasarım yönüyle de beğeni toplamaya devam ediyor. 2023 e-208 modelinde iç detaylarda kadife dokunuşlar ve koyu rengin hakim olduğu bir ön panel bizleri bekliyor. Bir çok kullanıcı ekranın küçüklüğünden yakınsada araç boyutuna göre oldukça ideal bir boyutta olduğunu söylemek gerekir. İlk e-208 modeli 2019 yılında görüceye çıkmıştı ve şuana kadar 110 bin adet satmış durumda. 

Elektrikli araç piyasasındaki pasta dilimini büyütmeyi hedefleyen Fransız araç devi İngiltere'den gelen talepler üzerine sağ direksiyonlu modelleri de geliştirmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte Avrupa dışında da Avusturalya'dan gelecek haberle tüm modellerini Avusturalya'ya taşıyabilir.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!