2023 Mercedes EQE Sedan Fiyatı , Mercedes tarafından resmi bir şekilde doğrulandı. Elektrikli Mercedes EQE Sedan başlangıç fiyatı Mercedes bayilerine bildirildi. Ayrıca internet sitelerinde de katologlar yer almaya başladı.

90.6 kwh pil paketi ile Mercedes EQE 350+, Mercedes tarafından belirtilen fakat onaylanmayan tahminlere göre kullanıcılara 490 km menzil sunacak. EQE bir sedan, Model S bir hatchback olmasına rağmen, uzunluk, genişlik ve yükseklik olarak boyut olarak Tesla Model S'ye en benzer boyutlara sahip bir elektrikli otomobildir. Model S'in Avrupa'da satış fiyatı 106 bin dolardan başlamaktadır. Benzer yapılara sahip ve bir Mercedes ürünü olan elektrikli EQE 2023 sedan fiyatı ise 76,000 $ olacak. Fiyat rekabetinde şuanlık Mercedes bir adım önde gözüküyor.

Mercedes EQE serisi, tek motorlu EQE 350+'ya göre belli başlı farklılıklar içermektedir.Öncelikli elektrili bu otomobil dört çekişli olarak sunulacaktır. İki ayrı versiyonu bulunan EQE serisi, EQE 350 4Matic ve EQE 500 4Matic olarak satış kataloglarında yer alacaktır.. Bir diğer farklılık ise, EQE 350'lere kıyasla elektrikli motor 292 beygir gücünde ve 30 dakikada bataryanızın %80'nini doldurabilmektedir.

EQE Serisi farklı pil grupları ile farklı menziller sunmaktadır. Bu menzil değerlerine göre de fiyat 90,000 $ seviyelerine kolaylıkla çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye pazarı için şuanlık bir bilgi henüz yok. İlerleyen dönemlerde veya yıllarda EQE serisini ülkemizde de görmeye başlayabiliriz.

Ayrıca Mercedes , Tesla ile yarışabilmek için bir EQE SUV modelini 2024 yılına yetiştirmeye çalışıyor. EQE Sedan modeli Almanya'da üretilecek ve 76,000 Dolar fiyatı ile satılacak. Fakat EQE SUV modeli Amerika'da yer alan Mercedes Benz fabrikasında üretilecek. Bu SUV modelinin fiyatı Tesla S fiyatına yakın olması bekleniyor. Amerikan pazarında da rekabete girmek isteyen Mercedes bakalım bu savaştan galip bir şekilde ayrılabilecek mi ?

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!