Yeni Renault Scenic E-Tech Electric, Türkiye'de Evolution, Techno, Esprit Alpine ve Iconic donanım seviyeleriyle sunuluyor ve fiyatları 40.995 sterlinden başlıyor. Elektrikli SUV panoramasında, Yeni Renault Scenic E-Tech Electric özellikle Türk pazarına uygun, yenilikçi bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Elektrikli araç, Renault için on yıldan fazla deneyime sahip olduğu elektrikli mobilite alanında önemli bir adımı temsil ediyor.

Modernite ve işlevselliği bir araya getiren estetiğiyle Yeni Scenic E-Tech Electric, sürdürülebilir çözümlerin benimsenmesinde öncüdür. Malzemeler ve üretim süreçleri, kurumsal filolar ve bireysel tüketiciler için TCO (Toplam Sahip Olma Maliyeti) çok önemli bir faktördür. Scenic E-Tech Electric, elektrikli SUV'nin temel özelliği olan yönetim maliyetleri ile menzil arasında optimum dengeyi sunar.

Yeni Renault Scenic E-Tech Electric

Sezgisel ve son teknoloji sistemlerle donatılmış bu elektrikli otomobil, güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimini garanti edecek şekilde tasarlandı. Yeni model, Türkiye pazarında dört farklı donanım seviyesiyle sunuluyor: Evolution, Techno, Esprit Alpine ve Iconic. Her biri farklı ihtiyaç ve tercihleri ​​karşılayacak şekilde tasarlanmış olup en temelden en üst seviyeye kadar çeşitli seçenekler sunar.

Türkiye'de Scenic E-Tech Electric'nin piyasaya sürülmesi, Renault'nun elektrikli SUV segmentindeki varlığını güçlendirme stratejisinin bir parçası. Çevreye ve teknolojiye duyarlı tüketicilerin büyük ilgisini çeken, hızla büyüyen bir pazar.

Fiyatları göz önünde bulunduran Fransız şirket, yeni Renault Scenic E-Tech Electric'in kendi segmentinde rekabetçi olmasını ve ödediği paranın karşılığını mükemmel şekilde vermesini sağlıyor. Bu husus hem özel müşterileri hem de kurumsal filoları çekmek için esastır.

 

Teknik Özellikler ve Tasarım

220 HP Techno Uzun Menzilli versiyonunda 1850 kg ağırlığa sahip Scenic E-Tech Electric, diğer modellerden daha kompakt boyutlara sahiptir. Aynı segmentteki rakiplerine (4,47 metre uzunluk, 1,86 metre genişlik ve 1,57 metre yükseklik) ulaşıyor. AmpR Medium platformu ve düz zemin, iç mekanın yaşanabilirliğini optimize eden temel unsurlardır.

Otomobil, 2,78 metrelik daha uzun bir dingil mesafesi sunarak, 278 mm diz yarıçapı ve geniş tavan boşluğuyla arkadaki yolcular için üstün konfor sağlar. 884 mm. İkincisi, Solarbay panoramik tavan seçeneğiyle bile değişmeden kalır. 545 litrelik bagaj ve 1.100 kg çekme kapasitesi, EV'yi aile tatilleri için ideal bir seçenek haline getiriyor.

 

Özerklik ve Şarj

Birkaç satır önce de belirtildiği gibi Fransız marka, yeni %100 elektrikli Scenic için dört versiyon sundu: Evolution, Techno, Iconic ve Esprit Alpine. İkincisi, elektrikli SUV panoramasında sportifliği ve duyguyu bünyesinde barındıran özel bir modeldir.

Otonomi açısından, Techno donanım seviyesinden başlayarak mevcut olan 87 kWh Uzun Menzilli pil şunları sağlar: 430 km'ye kadar menzile sahiptir. Sunar ve 60 kWh Konfor Aralığı pilini. Evolution ve Techno çeşitleri ayrıca WLTP döngüsüne göre 625 km'ye kadar menzile sahiptir.

Yeni Renault elektrikli SUV, hızlı şarj istasyonlarıyla uyumlu doğru akım (DC) şarjı için yerleşik bir şarj cihazıyla donatılmıştır. Evde şarj için bir AC7 kablosunun yanı sıra, halka açık şarj istasyonlarında yaygın olan 22 kW'a kadar üç fazlı alternatif akım (AC) şarj etme özelliği tüm ürün yelpazesinde bir seçenek olarak mevcuttur.

Renault Scenic E-Tech 2024 Versiyonları

Evolution

Temel versiyon olan Evolution, konfor ve teknolojiye önem veren bir donanım paketi sunuyor. En alakalı olanlar arasında şunları buluyoruz:

  • Estetik açıdan hoş olmasının yanı sıra aracın aerodinamiğini de olumlu yönde etkileyen 19 inç Streamline alaşım jantlar.
  • Durdurma ve işlev özelliğine sahip uyarlanabilir hız sabitleyici Go, güvenlik ve sürüş konforu açısından ileri teknolojinin bir örneğidir.
  • Arkamys Ses Sistemi yüksek kaliteli ses deneyimini garanti eder.
  • Arka park kamerası ve park sensörlerinin varlığı dar alanlarda manevra yapmayı kolaylaştırır.
  • Su birikintisi lambalı elektrikli katlanır dış aynalar, lüks ve kullanışlı bir dokunuş katan ayrıntılardır.
  • Geri dönüştürülmüş kumaş koltukların kullanımı mevcut ekolojik trendlerle uyumludur.
  • Bilgi-eğlence sistemi, 12 inçlik dijital sürücü ekranı ve OpenR sistemine sahip 9 inçlik dokunmatik ekrandan oluşuyor.
  • Aracın termal verimliliği için gerekli olan ısı pompası da bir diğer temel husustur.

Techno

Renault Scenic E-Tech Electric Techno, Evolution'a daha fazla özellik ekleyerek sürüş deneyimini ve konforu iyileştiriyor:

  • Daha fazla konfor ve rahatlık için Ingenius arka kol dayanağı ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı.
  • Görüşü ve güvenliği artıran Tam LED Adaptif Görüş farları.
  • Daha büyük bir ekran ve bir navigasyon cihazı ile Google Asistan'ın eklenmesi.
  • Dört modlu Multi-sense sistemi, gelişmiş kişiselleştirmelerle sürüş deneyimini zenginleştiriyor.
  • Ön, arka ve yan park sensörlerinin eklenmesi güvenliği artırır.
  • Sarı dikişli TEP/geri dönüştürülmüş kumaş karışımı döşeme, ayırt edici bir estetik dokunuş sunar.
  • Daha fazla gizlilik ve daha sofistike bir dış görünüm için gizlilik camı.

Esprit Alpine

Esprit Alpine, sportif özellikleri ve ayrıcalıklı tasarımıyla öne çıkıyor:

  • 20 inç Speedway alaşım jantlar ve ısıtmalı ön koltuklar sportif bir dokunuş ve daha fazla konfor katıyor.
  • Isıtmalı direksiyon simidi soğuk aylarda kayda değer bir kolaylık sağlıyor.
  • Esprit Alpine dış ve iç tasarımı, özel rozetler ve mavi detaylarla araca farklı bir karakter kazandırıyor.
  • Kapitone TEP/geri dönüştürülmüş kumaş karışımı döşemeli ve alüminyum pedallı iç mekanlar sportif zarafeti ifade ediyor.

Iconic

Iconic, maksimum konfor ve ileri teknolojiyi hedefleyen özellikleriyle en lüks versiyon olarak konumlandırılmıştır:

  • 20 inç Oracle alaşım jantlar ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar konfor seviyesini yükseltiyor.
  • Seviye 2 otonom sürüş sistemi, Kör Nokta Uyarısı ve Yolcu Güvenliği Çıkışı en ileri güvenlik teknolojileridir.
  • 12 inç dokunmatik ekrana sahip OpenR Link bilgi-eğlence sistemi, Google hizmetleri ve Harman Kardon birinci sınıf ses sistemi, bilgi-eğlence kategorisinde zirveyi temsil ediyor.
  • Gerçek ahşap parçalar ve sıcak titanyum dikişli TEP/geri dönüştürülmüş kumaş karışımlı döşeme, lüksü ve zarafeti yansıtıyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!