Kia'nın 2023 yılında tanıttığı büyük elektrikli SUV'si EV9 artık taksi olarak da satışa sunuluyor. Kendi bilgilerine göre, dönüştürücü Intax artık Güney Koreli sağlayıcıyı en büyük müşterilerinden biri olarak görüyor. Uzman ayrıca Kia'nın EV6, Niro EV ve e-Soul elektrikli otomobil modelleri için taksi paketi de sunuyor.

EV9 için Intax taksi paketinin fiyatı, folyosuz olarak 890 Euro veya açık fildişi folyoyla net 1.690 Euro'dur. Kiralık araç paketlerinin fiyatları da aynıdır. Intax'a göre Kia, "taksi sayılarında sürekli olumlu bir gelişmeye" katkıda bulunan paketleri sübvanse ediyor.

Intax, EV9'u taksi olarak sipariş eden herkesin "dönüşüm nedeniyle normal araç teslimat sürelerine en az 4 ila 6 hafta, ayrıca nakliye için de 14 güne kadar eklemesi" gerektiğini açıklıyor.

EV9, 800 volt mimariye sahip yedi koltuklu bir SUV'dur. Üretici, 2,5 tonluk kamyonun menzilinin 99,8 kWh bataryayla 563 kilometreye kadar çıktığını belirtiyor. 800 voltluk sistem sayesinde, maksimum 210 kW çıkışla yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj yaklaşık 24 dakika içinde mümkün olacak.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!