Güney Koreli şirket Samsung SDI, yeni pil teknolojilerini InterBattery 2024 ticaret fuarında tanıttı. Samsung Grubu'nun bir yan kuruluşu olan şirket, Super Gap adını verdiği katı hal pil çözümlerini sergiledi.

Samsung SDI'nın basın açıklamasına göre, bu teknoloji sayesinde piller çok hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor ve olağanüstü yüksek enerji yoğunluğuna sahip katı hal pilleri uzun ömürlü olacak şekilde seri üretilebilecek. Ayrıca şirket, InterBattery fuarında ilgili planlarını duyurdu.

Samsung SDI, katı hal pil sektöründeki liderlik konumunu pekiştirmeyi amaçladığını belirtiyor. Katı hal pilleri, önceki lityum iyon pillere göre birçok avantaja sahiptir ve çeşitli şirketler tarafından araştırılmakta ve geliştirilmektedir.

Samsung SDI Başkanı ve CEO'su Yoon-ho Choi, "Çeşitli form faktörlerine sahip yeni nesil ürünlerin seri üretimine yönelik hazırlıklarımız: B. Rakipsiz süper boşluk teknolojimizle küresel pil pazarına liderlik etmeyi hedeflediğimiz katı hal piller tüm hızıyla devam ediyor. InterBattery 2024, Samsung SDI'nın farklı teknolojilerini ve yenilikçi teknolojimiz aracılığıyla dünyayı daha yeşil ve daha sürdürülebilir hale getirme konusundaki kararlılığını gözlemlemek için bir şans." dedi.

Şirketin yeni teknolojisi olan süper aralık teknolojilerine sahip katı hal piller, dokuz dakikada şarj seviyesini yüzde 8'den yüzde 80'e çıkarabiliyor. Bu, sektörde benzeri görülmemiş bir başarıdır.

Samsung SDI, süper boşluk teknolojilerine sahip yeni pillerin 2026 yılına kadar seri üretime geçmeyi planlıyor. Bu teknolojinin, şirketin mevcut prizmatik pili olan P5'e kıyasla şarj süresini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Samsung SDI'nın katı hal pilleri, litre başına watt saatte 900 Wh/L enerji yoğunluğuyla sektördeki en yüksek enerji yoğunluklarından birine sahiptir. Bu, elektrikli otomobiller için daha uzun menzil ve daha kısa şarj süresi anlamına gelir.

Şirket, süper boşluk teknolojilerine sahip yeni pillerin 2027 yılında seri üretimine başlamayı planlıyor. Ayrıca, katı hal piller için özel bir kontrol merkezi kurmuş ve pilot hat geçen yıl Suwon'daki araştırma ve geliştirme merkezinde kurulmuştur.

Samsung SDI, yeni pillerinin güvenliğini artırmak için bir dizi önlem almıştır. Bu önlemler arasında termal kaçakı önlemek için bir pil güvenliği özelliği bulunmaktadır. Ayrıca, şirket, çeşitli fiyat segmentlerinde piller üreterek pazarı genişletmeyi hedefliyor.

InterBattery 2024'te, Samsung SDI hem Samsung Battery Box (SBB) için ESS En İyi Yenilikçi Ödülü'nü hem de çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) çalışmaları nedeniyle övgü aldı.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!