Yeni Fiat Scudo'nun 2024 model yılı için siparişleri alınmaya başlandı. Turbodizel motorlu modellerin fiyatları, net 29.300 Euro'dan başlayarak müşterilere sunuluyor. Elektrikle çalışan E-Scudo'nun başlangıç fiyatı ise şu anda net 38.300 Euro olarak belirlenmiştir. Hem panel vanlar hem de Multicab'ler, iki farklı uzunluk seçeneği ve her iki tahrikli versiyon için platform şasili olarak temin edilebilir.

Üreticiye göre, yeni Scudo model yılı, revize edilmiş tasarımı, artırılmış verimliliği, son teknoloji bağlantı özelliklerini ve elektronik sürücü destek sistemlerini içeriyor. Standart donanım, şerit takip asistanı, çarpışma uyarısı ve acil frenleme asistanı, izin verilen maksimum hız göstergesi, dikkat asistanı ve uzun far asistanı gibi özelliklerle desteklenmiştir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak alınabilen adaptif hız sabitleme sistemi, otomatik şanzımanla birlikte dur-kalk işlevini sunar.

Yeniden tasarlanan LED farlar, revize edilen ön bölüme entegre edilmiştir. Dijital iç aynada yer alan Dinamik Çevresel Görünümlü ekran, arka ve yan trafik alanlarını görmeyi kolaylaştırır. Yenilikçi kamera sistemleri, arka kapılar ve sağ dış aynaya yerleştirilmiş olup aynı zamanda yolcu tarafındaki kör noktayı kapatarak güvenliği artırır.

Fiat Scudo'nun iç mekanında, daha büyük bardak tutucuları ve raflarla birlikte akıllı telefonları endüktif olarak şarj etme özelliğine sahip alanlar sunulmuştur. Ayrıca, direksiyonun yeni tasarlanan düz tabanı ısıtmalı özelliktedir.

Kargo alanı, yeni Scudo'da 6,6 metreküp veya 1,4 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. Magic Cargo işlevi, yükleme alanını genişletmek için kullanılabilir ve standart versiyonda 3,67 metre, Maxi versiyonda ise maksimum 4,02 metre uzunluğa ulaşabilir.

E-Scudo'nun elektrik motoru 100 kW (136 hp) güç üretirken, maksimum 260 Newton metre tork sağlamaktadır. WLTP standardına göre 50 kWh batarya ile 224 kilometreye kadar menzil mümkündür; 75 kWh batarya kullanıldığında ise menzil 351 kilometreye çıkmaktadır. Direksiyon simidindeki düğmeler aracılığıyla üç farklı geri kazanım modu arasında seçim yapılabilen gelişmiş enerji yönetimi, daha geniş menzillere ulaşmayı mümkün kılmaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!