Çinli elektrikli otomobil start-up'ı Xpeng, Almanya pazarına girmek üzere. Almanya'nın patronu Markus Schrick, Automobilwoche ile yaptığı röportajda planlar hakkında konuştu.

Sektör portalına göre marka, ilk iki ürününü 2024 yılının ikinci çeyreğinde bu ülkede satışa sunmayı, üçüncü modeli ise üç ay sonra piyasaya sürmeyi planlıyor. Schrick, "Gelecek yıl küçük bir aracı piyasaya süreceğiz" dedi.

Şu anda Almanya'da bir bayi ağı oluşturuluyor. Yıl sonuna kadar 15 ortak ve 30 lokasyondan oluşan küçük bir ağ oluşturulacak. 2024 yılında ortak ve lokasyon sayısının iki katına çıkması bekleniyor. Orta vadede Xpeng, Almanya'da 120 ila 130 lokasyondan oluşan bir bayi ağı işletmek istiyor. Schrick, "Hiçbir müşteri bir yere 150 kilometreden fazla araçla gitmek zorunda kalmamalı" dedi.

2014 yılında kurulan şirket, Almanya pazarına girmek için geleneksel bayilik sistemini kullanıyor. Schrick, "Markayla özdeşleşen, sorumluluk alan ve aynı zamanda yatırım yapan ortaklar istiyoruz" diyor. Size yönetilebilir başlangıç ​​yatırımları ve "çift haneli iyi bir marj" vaat ediyor.

Çinliler, iki yıldır Hollanda'nın yanı sıra kuzey Avrupa ülkeleri Norveç, Danimarka ve İsveç'te de faaliyet gösteriyor. Başkan Yardımcısı Brian Gu, Xpeng'in kıta Avrupa'sında başarılı olup olmayacağının özellikle Almanya'daki başarısına bağlı olduğuna inanıyor.

Geçen yıl Xpeng dünya çapındaki müşterilere yaklaşık 121.000 araba teslim etti. Teklifler arasında SUV G9 (makale görseli), sedan P7 ve temmuz ayında Çin'de tanıtılan ve muhtemelen Avrupa'ya da gelecek olan yeni SUV G6 yer alıyor . Xpeng'in uluslararası pazarlardan sorumlu yöneticisi Eric Xu, satış fiyatları açısından kendisini pazarda "çok rekabetçi" bir şekilde konumlandırmak istediğini açıkladı.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!