Hem Zwickau'daki Volkswagen fabrikası hem de Çek Cumhuriyeti'ndeki Skoda fabrikası, planlanandan önemli ölçüde daha az elektrikli otomobil üretebilmektedir. Baunatal'daki VW fabrikasında üretilen elektrik motorlarıyla ilgili teknik sorunlar, bu durumdan sorumlu olmaya devam etmektedir. VW fabrikası, Handelsblatt'ın bildirdiğine göre, erken, geç ve gece vardiyalarında beş gün yerine yalnızca üç gün çalışmaktadır. VW ID.4, VW ID.5 ve Audi Q4 e-tron gibi modellerin üretiminin darboğaz nedeniyle etkilendiği ve bu durumun Şubat ayına kadar devam etmesinin beklendiği ifade edilmektedir. Bu süre zarfında, bazı çalışanların kısa süreli çalışmaya gönderildiği belirtilmektedir.

Skoda Enyaq'ın üretimi de mevcut elektrik motorlarının yetersiz olmasından etkilenmiştir. Raporlara göre, elektrikli SUV üretiminin azalmasıyla başa çıkmak için Mlada Boleslav'daki Çek fabrikasında Octavia'nın üretimi yeniden artırılmıştır. Baunatal'daki sorunların temel nedeni, hala stator üretimindeki teknik sorunlardır.

Sorun, Kasım ayında ortaya çıkmıştı ve o zamandan beri devam etmektedir. Elektrikli modellerin üretiminin zaman zaman önemli ölçüde azaltılması gerektiği bir durum ortaya çıkmıştı. Emden'deki VW ID.7'nin üretimi bile geçici olarak etkilendi. Ancak, ABD ve Çin'deki elektrikli otomobil üretimi bu sorundan etkilenmemiştir. Kasım ayında, bu sorunu çözmek için 50 VW çalışanı ayrı bir görev gücüne çağrıldı.

O dönemde sistem yalnızca yüzde 30 kapasiteyle çalışıyordu ve şirket çevrelerinden gelen raporlara göre, bu durum birkaç hafta daha devam edebilirdi. Skoda, hem Kasım hem de Aralık aylarında planlanandan daha az Enyaq üretebileceğini öngördü. Ancak Ocak ayının sonuna gelinmiş olmasına rağmen, Baunatal'deki sorunların hala devam ettiği görülmektedir. Elektromobilite alanında Volkswagen için zorlayıcı bir süreç yaşanmaktadır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!