Volvo Car USA, 2025 Volvo EX90 elektrikli amiral gemisi SUV'nin lansmanını gerçekleştirdi. Bu lüks SUV, temel Twin Motor Plus konfigürasyonunda satışa sunulacak ve başlangıç fiyatı, varış ve teslimat ücretleri hariç olmak üzere 76.695 $ olarak belirlendi.

Özellikler ve Konfigürasyonlar

EX90'ın temel versiyonları, 2024'ün ilk yarısında Güney Carolina fabrikasında başlayacak yerel üretimle birlikte ABD federal vergi kredilerine hak kazanacak. ABD'li müşterilere sunulan altı veya yedi koltuklu konfigürasyon, iki donanım seviyesi (Plus ve Ultra) ve Volvo'nun geliştirdiği iki güç aktarma organı seçeneği (Twin Motor ve Twin Motor Performance) ile dikkat çekiyor.

Performans ve Menzil

Twin Motor 402 beygir gücü ve 568 lb-ft tork, Twin Motor Performance ise 496 beygir gücü ve 671 lb-ft tork sunuyor. Tüm modeller, tek şarjla 300 mil menzil sağlayabilen 111 kWh pil paketi ile donatılmış durumda. Pil ayrıca 250 kW'a kadar DC hızlı şarjı destekliyor.

Fiyatlandırma

EX90'ın başlangıç fiyatı 76.695 $ olarak belirlenirken, diğer donanım seviyeleri 80.000 doların üzerinden başlıyor. En üst donanım seviyesi olan EX90 Twin Motor Performance Ultra 7 koltuklu modelin fiyatı ise 86.545 $ olarak açıklandı.

Donanım ve İç Mekan

Temel Plus donanım seviyesi, sabit panoramik açılır tavan, Otomatik Uzun Far, LED farlar, yağmur sensörlü silecekler, 20 inç alaşım jantlar gibi kapsamlı bir standart donanım sunuyor. İç mekanda ise 9 inç dijital sürücü ekranı, 14,5 inç orta ekran, elektrikli katlanabilir üçüncü sıra, CleanZone ile 4 bölgeli otomatik klima kontrolü, Bose Performance ses sistemi ve daha birçok özellik bulunuyor.

Güvenlik

EX90, Volvo'nun bugüne kadar ürettiği en yüksek standart güvenlik özelliklerini sunuyor. Sürücü Anlama Sistemi ile dikkat dağınıklığını, yorgunluğu veya dikkatsizliği tespit edebilen araç, Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Lidar, Şerit Takip Sistemi, Otomatik Frenli Çapraz Trafik Uyarısı gibi bir dizi güvenlik özelliğine sahip.

Ekstra Donanım ve Seçenekler

4.350 $ ek maliyetle sunulan Ultra donanım seviyesi, havalı süspansiyon, yavaş kapanan kapılar, 21 inç tekerlekler, masajlı ön koltuklar gibi ek özelliklerle birlikte gelirken, bağımsız seçenekler arasında 21 ve 22 inç jantlar, Wool Blend döşeme ve Bowers & Wilkins premium ses sistemi bulunmaktadır.

Üretim ve Teslimat

ABD'de satılan tüm Volvo EX90 modelleri, 2024'ün ilk yarısından itibaren Güney Carolina'daki Ridgeville fabrikasında üretilecek ve müşteri teslimatları üretimin başlamasından kısa bir süre sonra başlayacaktır.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!