Avrupa'nın elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks, iflas başvurusunda bulundu ve o zamandan beri bir alıcı arayışında olan bir start-up şirketi olarak dikkat çekti. Ancak şu anda, görünüşe göre bir kurtarıcı bulunmuş durumda.

Sky News'in haberine göre, Volta Trucks'ın hem hissedarı hem de borç vereni olan Luxor Capital Group, elektrikli kamyon üreticisinin iflas yöneticileriyle şirketi satın alma konusunda ileri görüşmelerde bulunuyor. Bu potansiyel anlaşma gerçekleşirse, yaklaşık 600 İngiliz işi korunabilir.

Şirket, yaşadığı sorunların temel nedenini, üretim planlarını ve sermaye alımını sekteye uğratan akü tedarikçisi Proterra'nın iflasında buluyor. Ekim ayında Reuters'a konuşan bir kaynak, "İflas gerçekleştiğinde üretimden sadece 30 gün uzaktaydık" ifadesini kullanarak durumu açıkladı. Volta Trucks, 5.000'den fazla araç siparişi alan müşterilerinin, araçlarını hala teslim almak istediğini belirtiyor.

Volvo Group, Kasım ayında Proterra'nın akü bölümünü satın aldı. Ancak şirketin geleceği ve bununla birlikte Volta Trucks'a araçları için enerji depolama cihazlarının tedariki konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Volta Trucks, 16 tonluk Zero modeli ile şehir içi yük taşımacılığında "devrim yaratma" hedefi koymuştu. Elektrikli kamyon, yayaların ve bisikletlilerin güvenliğini ön planda tutan tasarımıyla öne çıkıyor. Geleneksel sürücü kabini yerine sürücüye 220 derecelik görüş imkanı sunan alçak tabanlı kabinle donatılan araç, çarpışma riskini azaltmayı amaçlayan her yönden görüş sağlayan kamera teknolojisi ile destekleniyor.

Orijinal planlara göre, Volta Trucks'ın lansmanın ardından daha büyük elektrikli ticari araçları piyasaya sürmeyi planladığı belirtiliyor. Şirketin yaşadığı zorluklara rağmen, potansiyel bir yatırımcının katkısıyla gelecekteki projelerini sürdürmesi mümkün olabilir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!