Togg, mayıs ayında Türkiye'deki teslimatlara start verdi ve 1 Kasım itibarıyla yapılan son duyuruya göre 9.171 adet T10X'in müşterilere ulaştığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şirketin önceden sipariş alınan 20 bin T10X'i yıl sonuna kadar müşterilere teslim edeceğini belirtti. Ayrıca, Kacır, Togg'un Avrupa pazarına yönelik planlarına dair bir tarih vererek, 2024 sonunda Avrupa Birliği'ne (AB) ihraç edilecek noktaya ulaşacaklarını açıkladı.

Bakan Kacır, "2025'te Avrupa yollarında her geçen gün artan sayıda Togg göreceğiz" dedi.

Ayrıca, elektrikli araçlar konusunda uluslararası birçok firma ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Kacır, bu alanda gelecek yatırım haberleri beklediklerini ifade etti. Tesla ve diğer şirketlerle iletişimde olduklarını söyleyen Kacır, "Çinli firmaların da büyük bir ilgisi var.

Türkiye'ye değer katacak her yatırımcıya kapımız açık. Yeter ki kazan-kazan prensibiyle hareket etsinler. Önümüzdeki dönemde yeni gelişmelerle ilgili haberler duyacağımıza inanıyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Togg T10X modeli, önümüzdeki yıldan itibaren kurasız olarak satın alınabilecek. Fiyatlar Kasım 2023 itibarıyla 1.227.500 TL ila 1.563.500 TL arasında değişiklik gösterecek.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!