ABD'li firma Solid Power, katı hal pilleri konusunda uzmanlaşmış bir şirket. İlk pil hücreleri artık BMW'ye gitti. Münihli araba yapımcısı, 2025'e kadar sağlam güç teknolojisi temelli bir gösteri aracı üretmeyi planlıyor.

Solid Power, son çeyrek yıllık raporunda, katı hal pillerinin ilk örneklerinin üretildiğini ve BMW'ye teslim edildiğini duyurdu. Otomotiv endüstrisi için resmi onay süreci artık başlamış durumda.

CEO John Van Scoter, "Bir hafta kadar önce BMW için ilk A-tipi elektrikli araç hücrelerini üretip teslim etmemiz, ekibimizin güçlü performansının bir kanıtıdır; bu, Solid Power için önemli bir dönüm noktasıdır." dedi. "Bu teslimatlar, resmi otomotiv yeterlilik sürecini başlatan ve ticarileştirme yolunda ilerleyen bir süreç olması nedeniyle çok heyecan verici."

Geçen yılın sonunda Solid Power, yatırımcı BMW ile işbirliğini derinleştirdiğini duyurdu. Bu işbirliği, katı hal hücrelerinin tasarım ve üretim teknik bilgisi için otomobil şirketine verilen bir araştırma ve geliştirme lisansını da içeriyor.

BMW, Solid Power'ın pilot üretim hatlarını kendi Almanya'daki fabrikasında çoğaltma ve Solid Power teknolojisi üzerine prototip hücreler üretme niyetinde. BMW Baş Geliştirme Sorumlusu Frank Weber, Aralık 2022'de şunları söyledi: "BMW, gelecek için önemli bir potansiyele sahip olduğumuza inandığımız bir teknoloji olan katı hal pillerini geliştirmeye kararlıdır."

Otomobil üreticileri, katı hal pillerinin daha fazla güvenlik, enerji yoğunluğu, hızlı şarj ve geri dönüştürülebilirlik sağlayacağını umuyor. Ayrıca, yeni pillerin sıvı elektrolitli mevcut teknolojilere kıyasla maliyet ve kullanım ömrü açısından daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

BMW, on yılın sonuna kadar seri üretime geçmek için katı hal pilini duyurdu. Bu teknolojiye sahip ilk tanıtım aracının "2025'ten çok önce" yollarda olması planlanıyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!