Geliştirme ve üretimi Çin'deki Mercedes ortağı Geely'ye taşıdıktan sonra Smart, 1 numaralı kompakt SUV ve 3 numaralı crossover'ı sunuyor. Bu ülkede üretilen ForTwo'nun karşılık gelen versiyonu olan bir başka elektrikli otomobil, 2024 ortasına kadar üretilecek. İki koltuklu modelin muhtemelen modern bir halefi olacak.

Şu anda Mercedes ve Geely'nin ortak girişimi olarak yönetilen şirket, model portföyünü daha da genişletmek için orijinal modelin modelini temel alan gerçek bir şehir otomobili planlıyor. Edison portalı , "İki koltuk ve temel ihtiyaçlar için bir bagajla birlikte, dar boyutlu ve son derece manevra kabiliyetine sahip" diye bildiriyor . Bunun ilham kaynağının 2017'de tanıtılan Vision EQ Fortwo konsept otomobili olduğu anlaşılıyor (makale resmi).

Çin'deki bir topluluk etkinliğinde Smart CEO'su Tong Xiangbei'nin, markanın yeni bir platform geliştirmeye çalıştığını duyurduğu bildirildi. İki koltuklu ve yaklaşık 2,70 metre uzunluğunda bir Smart #2, şu anda 25 yaşında olan ForTwo City Coupé'nin modeline göre üretilebilir .

Edison'a göre bunun temeli , Geely'nin Çin'de Geometry alt markası altında sunduğu neredeyse üç metre uzunluğundaki Panda Mini'nin platformu. Çin'in 1. ve 2. akıllı elektrikli arabaları, yarı kompakt bir araba için uygun olmayan Geely'nin Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) üzerinde çalışıyor.

Xiangbei, Smart'ın yeni elektrikli iki koltuklu modelinin ne zaman sunulacağını açıklamadı. Teknik detaylar ve satış fiyatları henüz belirlenmedi. 2025/2026'da piyasaya sürülmesiyle ilgili spekülasyonlar var.

Öncelikle Smart Çin'den ikinci seri olarak #3'ü tanıtıyor . Almanya, bu yıl SUV coupe'nin sunulacağı ilk Avrupa ülkesi olacak. 43.490 Euro'dan başlıyor. Bu, temel konfigürasyondaki #3'ün, Mayıs ayındaki fiyat ayarlamasından bu yana 42.490 avroya mal olan kompakt SUV #1'den 1.000 avro daha pahalı olduğu anlamına geliyor .

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!