Renault, Sermaye Piyasası Günü'nde elektrikli otomobil stratejisi Ampere'nin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, 2031'e kadar Avrupa pazarının çekirdek segmentlerinde yedi modern elektrikli otomobile sahip olma hedefini ortaya koydu. Bu hedef, 20.000 Euro'nun altında bir fiyatla satılacak olan Twingo'nun halefi de dahil olmak üzere çeşitli modelleri içeriyor.

Yeni Twingo Electric: Şehirlerin Vazgeçilmezi

Twingo, içten yanmalı motorla tasarlanmış olmasına rağmen, birkaç yıldır elektrikli tahrik seçeneğiyle de sunuluyor. Yeni Twingo Electric, modern ve pürüzsüz bir tasarıma sahip olacak. Avrupa'da üretilecek ve 2025 yılında piyasaya sürülecek olan bu model, düşük başlangıç ​​fiyatının yanı sıra düşük güç tüketimi sayesinde düşük bakım maliyetleri vaat ediyor.

Ekonomik ve Çevreci: Düşük Tüketim, Düşük Maliyet

Renault, tasarımlarını paylaşmadan önce, Twingo Electric'in sadece 10 kWh/100 km tüketimiyle "vazgeçilmez bir şehir aracı" olduğunu vurguladı. Bu düşük tüketim, müşterilere aylık 100 Euro'dan daha az mobilite maliyeti sunuyor. Ayrıca, Twingo Electric'in yaşam döngüsü boyunca mevcut ortalama Avrupa modeline kıyasla yüzde 75 daha düşük CO₂ emisyonu sağlayacağı belirtiliyor. Sürüş sırasında sıfır CO₂ emisyonu ve kompakt boyutuyla daha az hammadde tüketimi de öne çıkıyor.

Teknoloji ve Performans: Detaylar Henüz Açıklanmadı

Renault, yeni Twingo Electric'in teknolojik özellikleri hakkında henüz detay vermiyor. Ancak, daha düşük fiyat, düşük tüketim ve daha fazla kilometre menzili vurgulanıyor. Mevcut modelin 22 kWh bataryasıyla 190 km menzile sahip olduğu göz önüne alındığında, yeni nesil Twingo Electric'in daha verimli bir elektrikli tahrik sunması bekleniyor.

Yeni Renault 5: ZOE'nin Yerine Geçiyor

Renault, yeni Twingo Electric'in yanı sıra gelecek yıl Fransız ürün gamına eklenecek olan yeni Renault 5'i de duyurdu. Bu modelin, mevcut ZOE küçük otomobilin yerini alması ve 25.000 Euro'nun altında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!