Peugeot, 2021'den beri e-Rifter'ı satıyordu. Şimdi Fransızlar, yeni bir tasarım ve yeni teknolojiler getiren yeni nesli tanıttı.

En yeni e-Rifter'ın ön kısmı yeni bir ızgaraya ve merkezinde yeni Peugeot markası amblemine sahip. Üç pençeli markanın tipik ışık imzasıyla çevrelenmiştir.

Üreticiye göre e-Rifter'ın iç kısmında gelişmiş ergonomi ve yüksek kaliteli işçilik sunan yeni bir gösterge paneli bulunuyor. Peugeot'nun i-Cockpit'ini temel alıyor ve üst ortasında yeni bir 10 inç HD dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca yeni bir dijital 10 inç renkli gösterge paneli de mevcut. İç mekanda ayrıca entegre kontrol düğmelerine sahip kompakt, ısıtmalı deri direksiyon da yenidir.

 

e-Rifter, yeni modelde otomatik hız sabitleyiciyi içerecek şekilde genişletilen 18 sürüş destek sistemine sahiptir. Park yardımı, ön ve arkadaki 12 sensörün yanı sıra çevreyi 180 derece gören bir arka görüş kamerasıyla iyileştirildi.

Yeni e-Rifter, beş ve yedi koltuklu iki donanım seçeneğiyle ve iki uzunlukta mevcuttur: standart (4,40 m) ve uzun (4,70 m). İkincisi öncelikle dingil mesafesini uzatır ve böylece daha fazla alan sunar. İkinci sıradaki üç ayrı koltuğun her biri ayrı ayrı katlanabilir.

Yeni e-Rifter'da iki kayar yan kapı ve ayrı olarak açılan bagaj kapısına sahip büyük bir bagaj kapısı bulunuyor. Çekiş aküsü zeminin altında bulunur ve aracın iç hacmini etkilemez. Bagaj, beş koltuklu standart versiyonda 775 litre, yeni e-Rifter'ın daha uzun versiyonunda arka koltuklar katlandığında ve iç tavan yüksekliğine kadar çıkarıldığında 4000 litreye kadar yükleme hacmine sahip. Katlanabilir yolcu koltuğu sayesinde uzun eşyaların taşınması kolaylaştırılmıştır.

Peugeot, aracın genel verimliliği üzerinde yapılan çalışmanın menzili artırırken aynı performans seviyesini (135 km/saat maksimum hız, 0'dan 100 km/saat hıza 11,2 saniyede) korumayı mümkün kıldığını duyurdu. e-Rifter artık tek şarjla 320 kilometreye kadar yol alabiliyor; önceden bu mesafe 282 kilometreydi.

Menzili optimize etmek için yeni e-Rifter, direksiyon simidinin arkasındaki direksiyondan kumandalı vites değiştiriciler kullanılarak üç farklı rejenerasyon seviyesinde etkinleştirilebilen rejeneratif bir fren sistemine sahiptir. Elektrikli otomobil artık konforu artıran ve aynı zamanda verimliliği ve dolayısıyla menzili optimize etmeye yardımcı olan bir ısı pompasıyla da donatıldı.

e-Rifter, 50 kWh'lik bataryasını 7,4 kW'lık yerleşik şarj cihazıyla ve Almanya'da standart olarak üç fazlı 11 kW'lık üç fazlı şarj cihazıyla şarj edebiliyor. Halka açık hızlı şarj istasyonlarında 100 kW'a kadar DC şarjı mümkündür. İkinci durumda, yüzde 0'dan yüzde 80'e şarj etmek yaklaşık 30 dakika sürer.

Peugeot, yeni e-Rifter'ın fiyatını henüz açıklamadı. Mevcut modelin son fiyatı 41.940 Euro'dan başlıyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!