Opel CEO'su Florian Huettl, Augsburger Allgemeine ile yaptığı röportajda, Rüsselsheim merkezli şirketin daha önce sunulanlardan daha ucuz elektrikli otomobiller planladığını doğruladı. Ayrıca yeni bir Manta üzerinde çalışmalara da vurgu yaptı.

Stellantis yan kuruluşu, gelecek yıldan itibaren her model için ürün yelpazesinde elektrikli bir versiyona sahip olmayı hedefliyor. 2025'ten itibaren tanıtılan her yeni Opel tamamen elektrikli bir otomobil olacak. CEO, bazı durumlarda markanın halihazırda belirli pazarlarda içten yanmalı motorlardan daha fazla elektrikli araç sattığını bildirdi. Elektrikli Opel'i tercih eden her üç müşteriden ikisi markanın yeni müşterileri. "Bu sayede müşteri kitlesini elektrikli mobilite ile genişletebiliriz" dedi.

Opel'in mevcut elektrikli otomobilleri, içten yanmalı motorlara ve hibrit versiyonlara olanak tanıyan esnek platformlar üzerinde çalışıyor, bu da maliyetleri artırıyor. Huettl, "Uygun fiyatlı elektrikli araçlar üretmek bizim için en önemli öncelik" dedi. Stellantis Group'un yeni platformları tamamen elektrikli sürücülere odaklanıyor. Şirket, daha ucuz piller geliştirmek için de çalışıyor. Stellantis, 2025'ten itibaren Kaiserslautern'deki yeni bir "Gigafactory"de pil hücreleri üretecek.

Özellikle uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil olasılığı sorulduğunda Huettl şunları söyledi: "Elektrikli otomobilleri yaklaşık 25.000 Euro karşılığında sunmayı başaracağız, yeni nesil platformlarımızla. Bu yönde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kesin olan bir şey var ki, elektrikli otomobillerin maliyeti azalıyor." Opel'in şu anda en uygun fiyatlı elektrikli otomobili, Corsa'nın 34.650 Euro'ya karşılık gelen versiyonu.

Opel, Manta'yı yeni amiral gemisi elektrikli otomobiliyle yeniden canlandırmayı amaçlıyor. CEO, Experimental adlı konsept otomobilin, markanın gelecekteki tasarım anlayışına bir bakış sunduğunu belirtti. Spesifik bir şey açıklamadı, sadece şunları söyledi: "Yeni bir elektrikli Manta üreteceğiz. Ancak retro bir ürün olmayacak, yani eski Manta A veya B'ye benzeyen elektrikli bir Manta olmayacak. O dönemlerde Manta'yı tanımlayan öğelerden ilham alıyoruz, ancak aynı zamanda bugünkü Manta'nın ilginç özelliklerinden de esinleniyoruz."

Huettl, "Eski Manta'yı yeni versiyonunda hala hissedebilmeniz ve görebilmeniz mümkün" diye ekledi. Yeni Manta, eski Manta hayranları için nostaljik bir his sunacak, ancak aynı zamanda Manta'yı daha önce hiç bilmemiş olanlar için de ilgi çekici olacak. Sadece tamamen retro bir Manta yapmak, sadece geçmişte Manta'yı sevenleri tatmin edebilirdi. "Çağdaş bir Manta inşa etmek istiyoruz." Bu gelecekte kesinleşti ancak "birkaç yıl içinde" olacak.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!