Mercedes-AMG, yeni SL 63 SE Performance modeliyle SL serisini zirveye taşıyor. İçten yanmalı motor ve elektrikli tahrik kombinasyonu, 600 kW (816 hp) sistem çıkışı ve 1420 Nm'ye kadar maksimum sistem torku üretiyor. Bu, yeni modeli tüm zamanların en güçlü SL'si yapmaktadır.

Motor Performansı ve Elektrikli Tahrik Sistemi

SL 63 SE Performance'ta AMG'nin 4,0 litrelik V8 çift turbolu

motoru ön aksta, arka aksta ise elektrikli tahrik ünitesiyle birleşiyor. 150 kW (204 hp), sürekli uyarımlı senkron elektrik motoru, elektrikle anahtarlanan iki vitesli şanzıman ve mekanik arka aks sınırlı kaymalı diferansiyeli entegre eder. "Hafif, yüksek performanslı akü" de arka aksın üzerinde yer alıyor. 100 km/saat hıza ulaşma süresi 2,9 saniye, azami hız ise 317 km/saat.

Elektrik motoru doğrudan arka aksa etki eder ve bu nedenle gücünü daha doğrudan itiş gücüne dönüştürebilir. Arka akstaki kayma arttıkça elektrik motorunun itici gücü de ön tekerleklere aktarılır. Geliştiriciler, "Tam değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sisteminin mekanik bağlantısı, bunu kardan mili ve ön tekerleklerin tahrik milleri aracılığıyla mümkün kılıyor" diye açıklıyor. "Arka akstaki konumlandırma, araçtaki ağırlık ve aks yükü dağılımını iyileştiriyor ve böylece ikna edici yol tutuşunun temelini oluşturuyor."

Gelişmiş Hibrit Teknolojisi ve Şarj Sistemi

Çekiş aküsü 6,1 kWh kapasiteye sahiptir. Şarj işlemi, şarj istasyonunda, duvar prizinde veya ev prizinde bulunan alternatif akımlı 3,7 kW'lık yerleşik şarj cihazı aracılığıyla gerçekleştirilir. Pil, mümkün olan en uzun menzil için değil, hızlı güç dağıtımı ve tüketimi için tasarlanmıştır. 13 kilometre tamamen elektrikle mümkündür. Ortalama yakıt tüketimi 7,7 l/100 km, elektrik tüketimi 11,5 kWh/100 km ve CO₂ emisyonu 175 g/km'dir.

Çeşitli Sürüş Modları ve Kişiselleştirilebilir Seçenekler

Sürüş programları arasında "Elektrikli", "Pil Tutma", "Konfor", "Pürüzsüzlük", "Spor", "Spor+", "YARIŞ" ve "Bireysel" seçenekleri bulunmaktadır. Bu programlar sürüş ve şanzıman tepkilerini, direksiyon tepkilerini, karakteristik ve şasi sönümlemesini ayarlar. Sürücü ayrıca dört farklı geri kazanım gücü seviyesini seçebilir. Bu, "Düzgünlük" haricindeki tüm sürüş programları için geçerlidir. En üst düzeyde “tek pedalla” sürüş mümkündür.

Optik Değişiklikler ve Estetik Özellikler

Optik değişiklik olarak, yeni SL serisinin üst modelinde arka kısımda entegre takılabilir şarj kapağı ve kırmızıyla vurgulanan model adı dikkat çeker. Ayrıca dış tarafta yivli trapez çift egzoz borusu kaplamaları bulunmaktadır. Yan taraftaki "E Performance" çamurluk arması özel sürüşü gösterir.

Aerodinamik Tasarım ve Hafif Alaşım Jantlar

Hibrit model, standart olarak 20 inçlik çok kollu AMG hafif alaşım jantlar üzerinde gelir. Bu jantlar aerodinamik olarak optimize edilmiş, mat siyah boyalı ve yüksek parlaklık kaplamalıdır. Ön akstaki boyutlar 9,5 J x 20'de 265/40 R 20, arka aksta ise 11 J x 20'de 295/35 R 20'dir.

Sürücü Odaklı İç Mekan ve MBUX Multimedya Sistemi

Sürücü odaklı iç mekan, kokpit tasarımından orta konsoldaki portre formatına kadar dikkat çeker. İç mekandaki öne çıkan özelliklerden biri, elektrikle ayarlanabilen AMG spor koltuklardır. Bu koltuklar, iyi yanal destekle yüksek uzun mesafe konforunu birleştirirler.

MBUX multimedya sistemi (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), SL 63 SE Performance'ta AMG'ye ve hibrite özel ekranlar ve işlevler içerir. Hibrit teknoloji görsel olarak da deneyimlenebilir: grafikler, tahrik sisteminin güç akışını görselleştirir. Elektrikli makinenin hızı, gücü, torku ve sıcaklığı da sorgulanabilir.

Aktif Aerodinamik ve Performans

Aktif aerodinamik, elektrikli tahrik teknolojisine uyarlanmıştır. Motorun önünde yer alan alt gövdeye gizlenmiş aktif aerodinamik eleman, dengeli sürüş davranışına katkıda bulunur. SL üst modelinde standarttır. Bu karbon profil, AMG sürüş programlarına tepki verir ve 80 km/saat hızla otomatik olarak yaklaşık 40 milimetre aşağı doğru uzanır. Bu, aracı yola daha fazla çeken ve ön akstaki kaldırma kuvvetini azaltan Venturi etkisi olarak adlandırılan etkiyi yaratır.

Bir diğer aktif bileşen, bagaj kapağına sorunsuz bir şekilde entegre edilen uzatılabilir arka spoylerdir. Sürüş koşullarına bağlı olarak konumunu değiştirir. 80 km/s hızdan itibaren spoyler, sürüş stabilitesini optimize etmek veya hava direncini azaltmak için beş yeni açısal pozisyon benimser.

Yüksek Performanslı Süspansiyon ve Fren Sistemi

Ayrıca, standart olarak sunulan AMG “Aktif Sürüş Kontrolü” süspansiyonu, yarı aktif yuvarlanma stabilizasyonuna sahiptir. Ayarlanabilir deplasman damperleri, geleneksel burulma çubuğu stabilizatörlerinin yerini alır. Geliştiricilere göre, bu teknoloji, gövdenin yuvarlanmasını azaltmayı ve çeşitli sürüş programları sağlamayı mümkün kılar.

SL 63 SE Performance, standart olarak aktif arka aks direksiyonu ile donatılmıştır. Hıza bağlı olarak, arka tekerlekler ya ön tekerleklerin ters yönüne (100 km/saat'e kadar) ya da aynı yöne (100 km/saat'ten daha hızlı) yönlendirilir.

Yüksek performans değerlerine uygun olarak, önde bronz renkli 6 pistonlu sabit kaliperli, arkada ise 1 pistonlu yüzer kaliperli AMG'nin seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi standart olarak kullanılır. Boyutları, saf yanmalı motora sahip AMG modellerinden daha büyüktür: Ön akstaki karbon seramik fren diskleri 420 x 40 milimetre, arka akstaki ise 380 x 32 milimetre ölçülerindedir.

Fiyat Beklentisi ve Sonuç

Mercedes henüz fiyat konusunda bilgi vermemiştir. Ancak, normal SL 63 AMG'nin zaten 195.000 Euro olduğu göz önüne alındığında, E-Performance versiyonunun fiyatının 200.000 Euro'nun üzerinde başlaması beklenmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!